Hosszú évtizedek után Adrian Smith először játszotta el az Iron Maiden Gangland nótáját.

Adrian Smith

Az Iron Maiden ’The Number Of The Beast’ albumának mostoha életű nótája a Gangland. Sosem játszották koncerteken, Steve Harris, a főnök sem igazán kedveli, Bruce Dickinson viszont tavaly elővette és a dal kezdő taktusai vezették be az önéletrajzi könyvén alapuló dumapartiját, amit mi is meghallgathattunk a Kongresszusi Központban.

A közelmúltban Adrian Smith, aki a dal egyik szerzője, mesélt annak keletkezéséről, sőt el is játszotta azt. „Épp a Hollywood Studiosban próbáltunk, ez nincs messze attól a helytől, ahol felnőttem. Pontosabban a ’The Number Of The Beast’ albumhoz írtunk anyagot. A néhai Clive Burr és én már korábban nekiálltunk próbálni, majd Clive egyszer csak megszólalt: »Figyelj, csináljunk egy ilyen gyors tempójú dalt.« És elkezdte ütni a Gangland alapját. Én pedig felvettem a Gibson Les Paul gitárom, amit tizennyolc éves koromtól használtam és a mai napig játszom rajta. Elkezdtem ezt a témát, már nem is tudom, hogy jött. Clive abban az időben sokat hallgatta Cozy Powellt és Ian Paice játékát is nagyon szerette, szerintem az inspiráció tőlük jött. Nekem meg egy olyan téma jutott eszembe, amit talán Gary Moore is játszott volna egy ilyen dobalapra.”

Steve Harris egyszer megjegyezte, hogy a Gangland helyett a Total Eclipse-t kellett volna a lemezre tenni, mely annak idején a Run To The Hills kislemezes kiadásának B-oldalaként jelent meg.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás