Az amúgy is szenzációsnak számító Power Trip fesztivál nagy dobása az AC/DC visszatérése 7 év után, azonban a dobos Phil Rudd hiányozni fog a névsorból.

Ahogy már korábban is beszámoltunk róla, októberben a Power Trip fesztiválon a Guns N’ Roses, az Iron Maiden, a Judas Priest, a Metallica és a Tool mellett az AC/DC is színpadra áll, akik 2016 szeptembere óta nem koncerteztek. Mint tudjuk, az utolsó turnén igencsak szokatlan felállásban játszottak, hiszen Malcolm Young ritmusgitáros a demenciája miatt már nem tudott fellépni (a következő évben meg is halt), Brian Johnson énekes hallásproblémái miatt maradt távol, valamint Phil Rudd dobos büntetőügye miatt nem csatlakozhatott a bandához. Helyükre Stevie Young, az unokatestvér jött gitározni, Axl Rose vette át a frontemberi teendőket és Chris Slade – aki a ’The Razor’s Edge’album egetverő sikere idején már játszott a bandában – jött vissza dobolni.

 

 

2020-ban jelent meg a legutóbbi AC/DC-stúdióalbum, a ’PWR/UP’, amely ugyan remek eladási számokat produkált, turnézni azonban nem tudtak vele a járványhelyzet miatt. A fesztiválon majdnem ugyanaz a felállás látható, mint amelyik a lemezt készítette. Azért majdnem, mert a a zenekar alapító-dobosa, Phil Rudd nem vesz részt a fellépésen, helyette egy amerikai dobos, Matt Laug üti a szerkót, aki már játszott Slash, Alice Cooper vagy Alanis Morissette oldalán. Rudd távollétének okát nem közölték. Kérdés volt Cliff Williams basszusgitáros visszatérése is, mert bár a legutóbbi albumon játszott, a bandán belüli szerepe nem kristályosodott ki, hiszen egyszer már bejelentette visszavonulását, mára azonban biztos lett, hogy ő fog játszani a bulin.
Hogy megnyugtassák a rajongókat, egy félperces hangfelvétel felkerült egy próbáról, ahol Williams nyomja a basszust.

Megosztás