A mesterséges intelligencia hatásaival foglakozik az Accept vadonatúj dala, az áprilisban megjelenő ‘Humanoid’ címadója. A Szalki-szigetre már az új műsorral jönnek.

A legendás német-amerikai heavy metal zenekar, az Accept videóklipet készített a ‘Humanoid’ című új lemez címadó dalához. A disztópikus atmoszféra tökéletesen kiegészíti a muzsikát, egy videófal és az előtte élőben fellépő zenekar közötti éles kontrasztot ábrázolva. Wolf Hoffmann, a zenekar gitárosa szerint „a dal a mindenütt jelenlévő mesterséges intelligencia (AI) témájával foglalkozik. Ennek a digitális forradalomnak óriási a hatása, valószínűleg nagyobb, mint bármi, amin az emberiség valaha is keresztülment. Az ipari forradalom is hatalmas volt, de ez talán még inkább az, és még csak az elején járunk. Ugyanakkor félek is egy kicsit, hogy az emberiség háttérbe szorul ebben a helyzetben.”

 

 

Az április 26-án megjelenő ‘Humanoid’ producere és hangmérnöke Andy Sneap volt. „Rendkívül elégedett vagyok a ‘Humanoid’-dal. Az albumnak végig hatalmas az energiája, a legjobb metálproducerrel, Andy Sneappel dolgoztunk, és ez ismét nagyon élvezetes volt! Nagyszerű csapat vagyunk így együtt. Imádjuk az új albumot, és alig várjuk, hogy élőben is játszhassuk a dalokat!” – mondta Hoffmann.

Márpedig játszani fogják hazánkban is, a Rockmaratonon július 11-én lépnek fel. Azt is bejelentették, hogy az Accept újra öttagú, Wolf mellett Mark Tornillo énekes, Uwe Lulis gitáros, Martin Motnik basszer és Christopher Williams dobos alkotják az immár kétnemzetiségű gárdát. Élőben marad a hatos felállás, 2024-ben az összes európai fesztiválon és a májusi dél-amerikai turnén is Joel Hoekstrával lépnek fel, Hoekstra a klipben is szereplő Phil Shouse-t helyettesíti, aki a többi koncerten állandó turnégitárosként marad a zenekarral.

A ‘Humanoid’ dallistája:

01. Diving Into Sin
02. Humanoid
03. Frankenstein
04. Man Up
05. The Reckoning
06. Nobody Gets Out Alive
07. Ravages Of Time
08. Unbreakable
09. Hard Times (bónuszdal a mediabook verzión)
10. Mind Games
11. Straight Up Jack
12. Southside Of Hell

Accept - Humanoid

Megosztás