Két hét múlva érkezik az Accept új lemeze. Nem csoda, ha az egyetlen megmaradt eredeti tagot, Wolf Hoffmannt folyamatosan faggatják az újságírók.

Accept Wolf Hoffmann

Egy új interjúban Wolf Hoffmannt arról kérdezték, vajon az új lemez egyik dalának címe (The Best Is Yet To Come – [A legjobb még hátravan]) az Accept mottója-e. Azt válaszolta: „Remélem! Ez a személyes mottóm, az biztos. Sokszor kérdeznek a ’80-as évekről, és néhány ember mindig a múltban áskálódik az én esetemben. Vannak a világban olyanok, akik jobban élvezik a múltat, mint a jelent – úgy tűnik, szinte a múltban élnek – én viszont mindig úgy gondoltam, hogy ez nem nekem való. Olyan fickó vagyok, aki állandóan előre néz. És őszintén hiszem, hogy itt és most rohadt jó, de a legjobb még hátravan: a legjobb Accept-dal még nem született meg, és a legjobb koncertet még nem játszottuk le, szakmai szempontból persze. Tehát mindenképpen a jövőbe tekintek és őszintén szólva örök optimista vagyok ebben a tekintetben. Mert tudom, hogy sok ember éppen ellenkezőleg gondolkodik, hogy ma minden szívás, és minden nagyszerű volt a ’80-as években, vagy 20 évvel ezelőtt, vagy bármikor, és ezt nem tudom megérteni. Szóval ez a dal azt tükrözi, amit az életfilozófiámnak gondolok, ha úgy tetszik.”

 

 

Hoffmann azt mondta, értelmetlen folyton a múltra gondolni, mert azon úgysem lehet változtatni. „Még a találgatást is utálom, hogy »hogy kellett volna«, meg »mi lett volna, ha«, és minden ilyesmit – mondta. – Mert az emberek állandóan azt kérdezik tőlem: »Mit tettél volna másképp? És ha ezt újra megtehetnéd…?« Nem érdekel, ember! Vége van. Elmúlt. Van egy hasonló témájú másik dalunk is a 2017-es ‘The Rise Of Chaos’ albumon, amelynek benne van a dalszövegében is: »What is done is done… the bullet’s left the gun.« Ami történt, megtörtént. A golyót kilőtték a pisztolyból. Már nem csinálhatod vissza. Érted, mire gondolok, ugye?”

A ‘Too Mean To Die’ január 29-én jelenik meg a korábban bejelentett január 15-e helyett a Nuclear Blast kiadónál, erről már három dalt is bemutattak, legutóbb a Zombie Apocalypse-t, mi viszont a most az idézett 2017-es számmal zárjuk a cikket.

Megosztás