Vagyis megérkezett a küszöbön álló 40. évfordulós videósorozatának a második epizódja, ami mellé két archív, 1981-es koncertvideót is kitett az AC/DC a netre.

AC/DC Angus Young - Brian Johnson

Az első videó a legendás ’Back In Black’ album You Shook Me All Night Long című daláról szól, most a Hells Bells került sorra.

 

 

Az album tavaly decemberben megkapta az RIAA [az USA lemezkiadói szövetsége] tanúsítványát arról, hogy egyedül az Egyesült Államokban 25 millió példányban kelt el a lemez, világszerte pedig már 50 millió fizikai és digitális hanghordozóról lehet hallani. Ez volt az első anyag, melyet az AC/DC Bon Scott tragikus halálát követően a Geordie-ból levadászott Brian Johnson énekessel vett fel. A bandában nagyon erős volt a késztetés a folytatásra, a lemezkészítés idejére elvonultak a Bahamákra. Bár még Scott életében kezdtek befutni Amerikában, a folytatás fogadtatásában senki sem volt biztos, Johnson is erről beszél: „Állatira bizonytalan voltam a dologban, fogalmam sem volt, hogy jól vagy rosszul fog elsülni. Akkor voltam életemben először a Bahamákon, lenyűgözött az ottani kultúra, igazából azt se tudtam, hogy mi a fenét keresek ott, de azt hiszem, hogy nagyon szerencsés voltam.”

A sors fintora, hogy az album a hatalmas siker ellenére sem jutott feljebb a Billboard lista 4. helyénél, viszont 2013-ban bekerült a zenetörténeti jelentőségű hangfelvételek közé a Grammy Hall Of Fame-be, Bartók és Liszt mellé.

A csapat a videósorozat újabb epizódja mellett két koncertfelvételt is megosztott YouTube-csatornáján, melyeket 1981-ben rögzítettek Japánban.

Megosztás