Július 25-én lesz 40 éve annak, hogy minden idők második legsikeresebb albuma megjelent, ez alkalomból a banda tempót váltott a közösségi médiában.

AC/DC Back In Black 40

Míg az év eddig eltelt időszakában alig mutattak aktivitást a közösségi platformjaikon, addig a napokban fotóversenyt hirdettek az Instagramon, telecsipogták a Twittert aktualitásokkal, és a Facebookra is feltettek egy videót, ami idáig csak a ’Back In Black’ 2004-es különleges újrakiadásán volt elérhető hivatalosan. A klip egy ’The Story Of Back In Black’ című sorozat első része, ezúttal a legendássá vált You Shook Me All Night Long dal készítése van fókuszban, Angus Young riffekről beszél benne, Brian Johnson meg a szövegről.

„Megírtam a szöveget, aztán mentem, hogy felénekeljem. A fiúk nem voltak bent a stúdióban, én meg nyomtam, hogy »She was a fast machine, she kept her motor clean, she was the best damn woman that I ever seen«, Mutt [John ’Mutt’ Lange producer] meg azt mondta, hogy »Brian, ez túl sok szó egyszerre«.” A néhai Malcolm Young itt magához ragadta a szót és bemutatta, hogyan szólt volna ez a rész lelassítva, aztán végül nem fogadták meg Lange tanácsát, és Brian verzióját vették fel, a többi meg mára már történelem.

A csapat külön weboldalt is létrehozott a jubileum alkalmából készült speciális termékek (pólók, bögrék, telefontokok, bandanák) részére.

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás