A texasi trió legutóbbi sorlemeze 2012-ben jelent meg ’La Futura’ címmel. Miközben tavaly éppen fennállásuk ötvenedik évét ünnepelték, még új dalokra is maradt idejük, ezt pedig Billy F. Gibbons most megerősítette.

ZZ Top

Billy F. Gibbons, a ZZ Top gitáros/énekese egy friss interjúban elmondta, hogy hamarosan csatlakozik hozzájuk Rick Rubin producer, akivel az előző albumon is együtt dolgoztak: „Összejövünk a stúdiónkban, a Foam Boxban, ahol kipróbálunk néhány dolgot. Igazából pont tegnap beszéltem telefonon a híres producerrel, Mr. Rick Rubinnal, aki bedobott pár ötletet a közösbe. Nagyon izgatott, hogy újra stúdióba vonulhat velünk. Rubin szeret a nyugati parton dolgozni, úgyhogy Texas és Kalifornia között fogjuk ezt a dolgot megálmodni. Szóval hamarosan, nagyjából a következő pár hónapban jelenik meg remélhetőleg. Egy kicsit korai még bejelenteni hivatalosan, de közeleg az idő.”

 

 

Billy nagyon bizakodó az új anyagot illetően, mégpedig azért, mert amíg ő a 2018-ban megjelent ’The Big Bad Blues’ szólóalbumán dolgozott, addig Dusty Hill és Frank Beard már elkezdtek új dalokat írni, melyek sikerében nagyon bízik. Ugyanakkor azt is megemlítette, hogy a ’La Futura’ korszakából is maradtak még nóták a fiókban, csak a kiadó nem akart dupla albumot kiadni a megváltozott zeneeladási statisztikák miatt.

Megosztás