Holnapután ’More Inspirations’ címmel ismét feldolgozásalbumot ad ki a Saxon, amelyről már két dalt is közzétettek.

The Mighty Saxon

Március 24-én folytatása érkezik a 2021-ben megjelent ’Inspirations’ feldolgozásalbumnak ‘More Inspirations’ címmel, ezen a Saxon további tíz olyan dalt mutat be, amelyek nagy hatást gyakoroltak karrierjükre. Az anyag producere Biff Byford és fia, Seb Byford, a hangmérnök Jacky Lehmann (Volbeat, Iced Earth, Cannibal Corpse, Meshuggah).
A zenekart érintő további hír, hogy Paul Quinn gitáros – aki Biff Byford mellett a Saxon másik alapító tagja – úgy döntött, hogy a jövőben nem kíván turnézni a bandával. A lemezfelvételeken részt vesz, esetleg egy-két különleges fellépést bevállal, de a folyamatos koncertezést már nem. A márciusi bulikat még lejátsszák a mostani felállásban, de az áprilisi dél-amerikai fellépéseket lemondták, csakúgy a luxushajós Monsters Of Rock Cruise-vendégszereplést, hogy legyen idő összeszokni az új felállásnak, az elmaradt show-kat későbbi időpontban pótolják. Hogy ki lesz Quinn utódja, azt egyelőre nem lehet tudni, a zenekar elfogadta gitárosuk döntését.
Az új album digipak CD és fekete vinyl formátumban már előrendelhető hazai forrásból is, előzetesként pedig meghallgathatjuk, illetve megnézhetjük a Nazareth-örökzöld Razamanazt és a The Sensational Alex Harvey Band The Faith Healerének werkfilmjét.

 

 

’More Inspirations’ dallista (zárójelben az eredeti előadók):

01. We’ve Gotta Get Out Of This Place (The Animals)
02. The Faith Healer (The Sensational Alex Harvey Band)
03. From The Inside (Alice Cooper)
04. Chevrolet (ZZ Top)
05. Substitute (The Who)
06. Gypsy (Uriah Heep)
07. Man On The Silver Mountain (Rainbow)
08. Detroit Rock City (KISS)
09. Razamanaz (Nazareth)
10. Tales Of Brave Ulysses (Cream)

Saxon More Inspirations

Megosztás