A Vandenberg visszatért! Maga az ember, Adrian Vandenberg soha nem volt távol, de a nevét viselő együttes is visszatért, több mint három évtizedes távollét után. A csapat 2020-as változatában Ronnie Romero énekel, de Whitesnake-béli zenésztársa, Rudy Sarzo is szerepet kapott.

Vandenberg

Adrian Vandenberg igazán gazdag karrierre tekinthet vissza. Több mint 13 évet játszott a Whitesnake-ben és része volt az együttes egyik leglegendásabb felállásának. Kiválása után ex-Whitesnake zenésztársaival, Rudy Sarzo basszerrel és Tommy Aldridge dobossal hozta létre a Manic Edent, mostanában pedig a Vandenberg’s Moonkings szekerét hajtotta előre. Mégis ugyanolyan büszkén tekint vissza a Vandenbergre, az egykori holland zenekarra, amely a nemzetközi zenei térképre katapultálta őt. „Rengeteg ember még mindig feljön hozzám és mesél azokról a dicsőséges napokról és az albumokról, amelyeket ezzel a zenekarral készítettem.” – mondja.

Mindezek a gratulációk inspirálták Adriant, hogy a Vandenberget újból életre keltse, bár egy teljesen új felállásban. A neves producerrel, Bob Marlette-tel (Alice Cooper, Black Sabbath) együtt jelenleg egy új album befejezésén dolgozik, amely még ebben az évben a boltokba kerül. Azonban már most bele lehet kóstolni az új hangzásba az 1982-es Burning Heart feldolgozásában. A klasszikus sláger vadonatúj verzióját Ronnie Romero énekli, aki először akkor került reflektorfénybe, amikor Ritchie Blackmore 2016-ban a Rainbow soraiba igazolta le őt. Ám azóta mintha mindenki őt akarná!

Romero lenyűgöző éneke hallható a közelgő Vandenberg-album minden dalán, és ő a turnézenekarának is része lesz. Rudy Sarzo (Ozzy Osbourne, Whitesnake) basszusgitárossal és Brian Tichy (Slash, Ozzy Osbourne, Foreigner) dobossal kiegészülve a zenekar felvett kilenc vadonatúj dalt, melyet Koen Herfst dobossal (akit hatszor egymás után választottak a Benelux-államok legjobb dobosának) és Randy van der Elsen basszusgitárossal (Tank) útnak indulva a zenekar hamarosan bemutat világszerte. Adrian azt mondja: „Először készítsük el az albumot, de aztán ki akarok lépni vele a porondra és játszani. Szeretnénk ezt a zenét a világ minden nézőjének eljátszani.”

Romero ezt mesélte a felvételekről: „Számomra egy álom vált valóra. Évekig követtem Adrian karrierjét, és mindig is az egyik kedvenc gitárosom volt, tehát a vele való együttműködés egyenesen elképesztő. Adrian kivételes zenész, és könnyű vele dolgozni. Az energia, ami áradt belőle, amikor együtt dolgoztunk, fantasztikus volt. Izgalmas napokat éltünk át vele és Bob Marlette producerrel a stúdióban.”

Marlette ugyanolyan lelkes volt. „Az Adriannel való együttműködés valódi öröm volt – mondta. – Az az ember éjjel-nappal dolgozik, és az új riffek és dallamok kútja kiapadhatatlan nála. Egy olyan hatalmas énekessel a mikrofon mögött, mint Ronnie Romero, arra számítottam, hogy valódi varázslat történik, és hadd mondjam el nektek… megtörtént.”

Harmincöt év telt el az utolsó Vandenberg-lemez, az ‘Alibi’ óta, de a Vandenberg 2020-ban éppoly friss, releváns és legalább annyira heves, mint annak idején. Egy vadonatúj albummal, valamint fesztiválfellépésekkel és más turnétervekkel a legendás zenekar újjáéled. Vagy ahogy maga az ember, Adrian Vandenberg mondta: „Biztonsági öveket bekapcsolni, a Vandenberg itt van és itt is marad.”

Megosztás