A UFO 1979-es ‘Strangers In The Night’ lemeze, melyet a ’70-es évek legjobb koncertfelvételei közt tartanak számon, 8 CD-s box-setben jelenik meg.

UFO

A Michael Schenker távozása előtti utolsó turnén, a zenekar ereje teljében rögzítették máig leghíresebb koncertfelvételüket. A kor szokásainak megfelelően több koncertből vágták össze az anyagot és az eredeti számsorrendet is megkeverték, hogy ideálisan elférjenek a dalok a vinyl lemezeken.

 

 

Azóta elkészült már egy remaszterizált CD-kiadása is az anyagnak, melyen helyreállították az eredeti játszási sorrendet és a vinyl kiadásról lemaradt két dalt (Hot ‘N’ Ready, Pack It Up And Go) is rátették az albumra.

A 2020. november 20-án megjelenő deluxe kiadáson ismét visszaáll az eredeti kiadás számsorrendje és 2 CD-n szerepel az eredetileg 2 LP-n megjelent 13 számos hanganyag vadonatúj remasztere. Andy Pearce végezte a remaszterizálást 2020-ban. A további 6 CD-n az a 6 koncertfelvétel (ezekből 5 korábban kiadatlan) jelenik meg teljes egészében (a 15 számos műsorral, eredeti játszási sorrendben), amelyekből összevágták a mára klasszikussá vált hanganyagot. (Hasonló ez a Deep Purple ‘Live In Japan’ kiadványához, azon az a három koncert szerepelt, melyekből a ma már szintén klasszikusnak számító ‘Made In Japan’ albumot összeollózták.)

A lemezek kétrészes kemény gyűjtődobozban vannak, azon belül egyenként papírtokban. A 24 oldalas bookletben Michael Hann új jegyzeteit találjuk, aki meginterjúvolta Phil Moggot, Andy Parkert és Michael Schenkert is. Egy 2 LP gatefold vinyl kiadás is megjelenik ezzel egy időben az újra maszterizált anyaggal, valamint egy speciális – csupán 1000 példányban piacra kerülő – átlátszó vinyl megjelenés is lesz.

UFO - Strangers In The Night

Megosztás