Nagy hatással volt Tony Harnell zenei karrierjére a Judas Priest zenéje, valamint Rob Halford hangja, ezért úgy gondolta, hogy elkészíti a Priest klasszikusának, a Before The Dawnnak a feldolgozását.

Tony Harnell

Meglepő módon egy feldolgozással jelentkezett a TNT egykori frontembere, Tony Harnell. Az énekes nemrég egy új, TNT-vel közös album lehetőségéről mesélt, a napokban pedig a Judas Priest Before The Dawn című dalának a feldolgozását tette fel a netre egy hosszú sztorival, amiből kiderül, hogy Rob Halford, valamint a Priest munkássága nagy hatással volt zenei karrierjére. A szóban forgó dallal kapcsolatban a következő gondolatokat osztotta meg: „A kemény zenék között ott lapult ez a gyönyörű dal, a Before The Dawn, amit imádtam énekelni. 2019 szeptemberében egy önálló estemen elő is adtam Norvégiában, és mivel elég jól sikerült, ezért egy ponton arra az elhatározásra jutottam, hogy szeretném felvenni.”

 

 

Érdekesség, hogy a lentebb hallható feldolgozásban Hans Petter Vik Saether játszik gitáron, akivel 2019-ben Harnell az említett akusztikus storyteller-turnét csinálta végig még a világ bezárása előtt, melyen többek közt ezt a dalt is előadták.

Megosztás