Tegnapi hír volt, hogy a Judas Priest Andy Sneap turnégitáros távozása miatt kvartettként folytatja. A gitáros-producer „hihetetlenül kiábrándítónak” nevezte a banda döntését, és azt mondta, nem ő akart elmenni. Kezdődik egy újabb „szappanopera”?

Andy Sneap

Végtelenül elkeserítő, amikor a médián keresztül zajló adok-kapokból értesülünk arról, hogy kedvenc zenekaraink tagjai között már nem olyan felhőtlen a viszony, mint korábban. Gondoljunk csak a Ratt vagy az L.A. Guns névért folyó pereskedésére. A Judas Priestnél is volt hasonló K.K. Downing új bandájának névválasztása miatt, de most nem ennyire tragikus a helyzet.

 

 

Andy Sneap 2018-ban, a ‘Firepower’ turnéján csatlakozott a Priesthez, miután Glenn Tipton gitáros bejelentette, hogy Parkinson-kórja miatt nem vállalja a koncertezést. Az együttes tegnap nyilvánosságra került (?) közleményében azt írták, „a Judas Priest 50 évét ünnepeljük, egy még erőteljesebb, könyörtelen négytagú heavy metal zenekarként – Glenn pedig itt-ott feljön hozzánk a színpadra, mint eddig.” Andy válasznyilatkozatából viszont úgy tűnik, nem ő unta meg a színpadi munkát (vagy éppen annak hiányát a Covid miatt): „Rob felhívott múlt hétfőn, és azt mondta, hogy négyesben akarják folytatni, amit ennyi együtt töltött idő után hihetetlenül kiábrándítónak találok, de tiszteletben tartom a döntését, mivel nyilvánvalóan van elképzelésük róla, hogyan akarják ezt a dolgot megoldani. A helyem mindig is átmeneti volt a csapatban, és ahogy már korábban is mondtam, mindig segíteni fogok a zenekarnak, amiben csak tudok, és ez a továbbiakban is így lesz. A 80-as évek eleje óta nagy rajongója vagyok a bandának, és észbontó érzés volt a srácokkal egy színpadon játszani, és őszintén szólva, az elején félelmetes is volt az idő rövidsége miatt. Mindenesetre a jövő hónapban haladunk tovább az új albummal, és alig várjuk, hogy elkészítsük a ‘Firepower’ gyilkos erejű folytatását.”

Mindez szép és jó, csak hová lesznek azok a mesterien kidolgozott ikergitárszólók? Reméljük, nem kezd a Priest is samplereket használni, mert az lenne a heavy metal vége. Hiszen ahogy a rajongók mondják, „a heavy metal a Judasnál kezdődik, és a Priestnél ér véget”. Na de így?

Megosztás