Egész pályafutását átölelő, jubileumi turnén érkezik Budapestre a brit progresszív rockzenekar, az Arena. A 25 éve működő együttes nemrég adta ki új nagylemezét, amelyen már az új énekes, Damian Wilson hallható, aki október 11-én az Analog Music Hallban mutatkozik be nekünk élőben.

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő neoprogresszív rocker Arena alapító tagjai között találjuk Clive Nolan billentyűst (Pendragon, Shadowland) és Mick Pointer dobost (Marillion), szeptember 2-án jelent meg a banda 10. nagylemeze ‘The Theory Of Molecular Inheritance’ címen. Ez a brit zenekar első kiadványa a Threshold egykori énekese, Damian Wilson közreműködésével, aki a 2020-ban távozott Paul Manzit váltotta, az új album Time Capsule című dalához videó készült a napokban. 

 

 

„Damian korábban már kétszer majdnem csatlakozott az Arenához, és ezúttal végre megfelelő volt a csillagok állása – mondta el Clive Nolan nemrégiben. – Nagyon szeretem az énekstílusát, kiválóan illik az Arenához, hiszen gyakoriak nálunk azok a csavaros dallamok, amiket ő is képes előadni.” Nolan elmondása szerint Wilson egyben új energiákat hozott a zenekarba, de emellett az Arenára eddig is jellemző bombasztikus hangzás is megmaradt. A koncepciót a “molekuláris öröklődés elméleteként” magyarra fordítható albumcím jól összefoglalja: a lemez arra keresi a választ, hogy vajon lehetséges-e képességeket, személyiséget vagy tehetséget egyetlen varázslatos molekula segítségével átörökíteni. 

Az őszi premiert követően a napokban indult el az Arena 25 éves jubileumi turnéja is, amely egyben a járvány miatt elhalasztott fellépéseket is pótolja: a koncerteken Nolan ígérete szerint minden régi sláger is elhangzik majd Damian előadásában. Budapesten október 11-én, az Analog Music Hallban játszanak, a korábban meghirdetett időpontokra, ill. az A38-ra szóló jegyek érvényesek az új helyszínre is.

A Livesound bemutatja: Arena 25th Anniversary Tour
Október 11. kedd, 20 óra (kapunyitás: 19 óra)
Budapest, Analog Music Hall
Jegyek elővételben kaphatók a Tixa, az A38, az Eventim és a Ticketportal oldalakon, valamint a CD Pincében.
7500 Ft elővételben
7900 Ft a koncert napján
További információ az esemény Facebook-oldalán.

 

Megosztás