Új nagylemezzel jelentkezik 2022. március 4-én a svéd progresszív rockcsapat. A ’By Royal Decree’-n az egykori alapítót, Michael Stolt basszusgitárost is hallhatjuk.

The Flower Kings

Egy évvel ezelőtt jelent meg a svédek legutóbbi nagylemeze, az ’Islands’. A Roine Stolt által irányított ötösfogat a 2021-et is új nagylemez írásával töltötte a svédországi Fenix stúdióban. 2022. március 4-re tűzte ki az Inside Out Music a tizenötödik stúdióalbumuk megjelenését, amelynek dalaiban a zenekar ismét a nevéhez méltó kreatív formáját hozza, természetesen a hetvenes évek folk, szimfonikus, dzsessz, blues, funk és progresszív hatásaival. Az új albumon még organikusabb, még vintázsabb hangzásokat kerestek, persze most is a dob, basszusgitár, gitárok és az ikonikus Hammond, nagyzongora, mellotron és Moog szintetizátorok által létrehozott alap köré összpontosítva. Friss hír, hogy visszatért az egykori alapító tag, Michael Stolt is, aki énekel és basszusgitározik, a régóta a zenekarban játszó Jonas Reingolddal osztozva, a további hangszereken Mirko DeMaio (dob), Zach Kamins (billentyűs hangszerek), Hasse Fröberg (gitár, ének) és Roine Stolt (gitár, ének) játszik. Az új anyag érdekessége, hogy teljesen analóg módon rögzítették. A lentebb látható borítót Kevin Sloan készítette.

A következő év márciusában, a lemez megjelenését követően a Flower Kings svédországi turnén vesz részt, ahol a korai éveket is felelevenítve a ’Retropolis’, a ’Stardust We Are’, a ’Flower Power’, a ’Space Revolver’ és a ’Back In The World Of Adventures’ dalai is előkerülnek. Ezzel egy időben az Inside Out Music kiadja a Flower Kings-albumok újonnan remaszterelt változatát CD-n és vinyllemezen. Az újdonság előrendelése december 10-én kezdődik, ekkor mutatja be az első kislemezt is a kiadó.

The Flower Kings

Megosztás