A legendás holland progrock együttes bejelentette, hogy tizennyolcadik nagylemezük ’Out Of This World’ címmel jelenik meg májusban. Egy rövid ízelítőben már megmutatták, mennyire együtt van az új alapokra helyezett banda.

Kayak

A hetvenes évek óta sikeres Kayak zenészei mára már kicserélődtek, csak Ton Scherpenzeel billentyűs maradt az egyetlen az eredeti tagok közül. A 2018-as ’Seventeen’ egy új kezdet volt az életükben, hiszen az Inside Out Musickal szerződtek le, és nem mellesleg ezen a kiadványon debütált az új felállás, amely azóta még egy picit változott. Jelenleg a billentyűs mellett Bart Schwertmann (ének, vokál), Marcel Singor (gitár, vokál), Kristoffer Gildenlöw (basszusgitár, ének, vokál) és Hans Eijkenaar (dobok) tagokat találjuk. Ez a felállás jegyzi a május 7-én érkező nagylemezt, amelyen tizenöt új dal kap helyet közel 70 perc hosszúságban. Az új szerzemények a tagok szerint energikusak, hihetetlenül változatosak, magukon viselik a Kayak egyedi védjegyeit. Ez az új energia szinte már kézzel fogható, amióta a korábbi dobos, Hans Eijkenaar újra tagja a csapatnak, bár 2019 végén le kellett mondják az összes fellépésüket Ton Scherpenzeel szívrohama miatt, aztán meg a Covid-pandémia miatt halasztottak el mindent. Mégis Pim Koopman 2009-es elvesztése óta soha nem volt ennyire együtt a banda, soha nem volt közöttük nagyobb az összhang. Ennek bizonyítékát meg is hallgathatjuk, a friss albumról egy rövid előzetes már le is tesztelhető, az első teljes dalra azonban február 19-ig várnunk kell.

 

 

 „Úgy tűnik, sokan elvesztegetett évnek tekintik a tavalyi évet a Covid miatt. Én nem – mondta az alapító billentyűs. – Nem mondom, hogy nagyszerű volt, de újra rádöbbentett, mennyire törékenyek vagyunk. Mennyire összefonódik minden és mindenki olyan cselekedetek és azok következményei által, amelyek mindannyiunkat érintenek. Ugyanez kicsiben: az új Kayak album csak olyan módon készülhetett, ahogy elkészült. Minden eddiginél egyértelműbb, hogy az ilyen szintű együttműködést sohasem tarthatjuk magától értetődőnek. Elkötelezettséget és egymás tehetségének elismerését igényli. És ez az alap, amelyre 2021-ben a Kayak épül.”

Kayak - Out Of This World

Megosztás