Jimmy Kay, a kanadai The Metal Voice riportere nemrég beszélt a Testament frontemberével, Chuck Billyvel. Billy beszélt a zenekar új albumáról, a ‘Titans Of Creation’-ről, valamint a pozitív koronavírus-tesztjéről és a folyamatos felépüléséről.

Chuck Billy - Testament

„A ‘Titans Of Creation’ egy sokszínű lemez, számos olyan dal van rajta, amelynek van saját identitása, és önmagában is kiemelkedő. Ez egy határozottan változatos lemez. Egy olyan lemez, ahol szándékosan kiléptem a komfortzónámból. Sok személyes dolog van a dalokban. Ráadásul ez a felvétel nem volt olyan macerás, mint a legutóbbi. Az egy kétéves folyamat volt; ennek a megírása és rögzítése kilenc hónap alatt lezajlott.” – mondta Chuck Billy az új albumról.

 

 

Őszintén beszélt a koronavírus-fertőzöttségéről is: „Keresztül-kasul bejártuk Európát, szóval azt mondtuk, legyünk proaktívak, teszteljük le magunkat a turné közben. Azt mondták nekünk, »ha nincsenek tüneteitek, nem kell tesztelni«. Aztán idővel, amikor kezdtük rosszul érezni magunkat, és újra felhívtuk őket, akkor már ajánlott volt a tesztelés. Ez alatt az idő alatt közvetlen kapcsolatba kerültünk számos emberrel, a többi zenésszel és a roadokkal, akik velünk utaztak. Többen megbetegedtünk, hasonló tünetekkel. Az én tüneteim a következők voltak: fájt az egész testem, a fejem is, úgy éreztem, teljesen kifacsartak. Először azt hittem, csak az időzónaváltás miatt van, de aztán olyan erősen rám tört, hogy tudtam, megbetegedtem és nem enyhültek a tüneteim. Lázam nem volt, csak köhögtem, fáradt voltam és sokat aludtam. Aztán elvégeztük egy drive-through tesztállomáson a vírustesztet és hét napot vett igénybe az eredmények kiértékelése. Tehát mire megkaptuk az eredményeinket, sokkal jobban voltunk, a betegség lassan eltűnt. Az első egy vagy két napon észrevettem, hogy felfúvódom és durrogtatok, ki-bejártam a fürdőszobába, de aztán nem lett még szarabb. Nem szakadtunk bele. Az idő múlásával egyre jobban vagyunk, pihenünk és elszigeteljük magunkat. Remélhetőleg az emberek helyesen fognak cselekedni és mindenki otthon marad, ameddig csak tud.”

A Testament tizenharmadik stúdióalbuma, a ‘Titans Of Creation’ április 3-án jelenik meg a Nuclear Blast kiadónál.

Megosztás