A kerek évforduló alkalmából videóüzenetben köszöntötték a metalhead cimborák a zenekart, a 33 (miért is nem pont 30?) illusztris üzenetküldő között ott vannak a Metallica, a Slayer, az Anthrax, a Testament és a Korn tagjai is.

  1. október 12-én a kaliforniai Oaklandben megrendezett Day On The Green fesztiválon (Metallica-Queensrÿche-Faith No More-Soundgarden) az akkor 24 éves Robb Flynn ott állt, és nézte, ahogy a Metallica először adja elő a ’Black Album’-ot, és meghozta a döntést, hogy saját zenekart alapít. Eredetileg csak egy side projectnek szánta, de miután gitárosként már megjárta a Forbidden és a Vio-Lence sorait, a Machine Head lett Flynn főállású projektje, hogy a banda a metál világának megkerülhetetlen tényezőjévé váljon.

30 évvel később a Machine Head a metál nagy hatású és úttörő zenekaraként ismert, a háta mögött rengeteg turnéval szerte a világban, 9 stúdióalbummal, több mint 4 millió eladott lemezzel, több százmillió streameléssel és Grammy-jelölésekkel. Az énekes-gitáros Robb Flynn így nyilatkozott az évforduló alkalmából: “Nagyon köszönjük a barátoknak, a turnétársaknak és a metál testvéreinknek, akik hozzájárultak ehhez! Hálásak vagyunk, őszintén megtisztelve érezzük magunkat a szavaitoktól.  Köszönet a zenekar összes korábbi és jelenlegi tagjának, akik riffekkel, ötletekkel, dallamokkal és dalszövegekkel járultak hozzá a sikereinkhez, köszönjük mindazt, amit letettetek az asztalra! Köszönet Tony Costanzának, bárcsak itt lehetne, hogy velünk ünnepelje ezt a pillanatot, nyugodjék békében! Hatalmas respekt a Head Casesnek [a hivatalos fanclub], akik velünk együtt harcoltak, mellettünk álltak minden körülmények között, és hittek bennünk 30 éven keresztül! Szeretünk titeket, ti őrült f*szfejek!”

 

 

A jubileum alkalmából metalhead cimborák egész sora köszöntötte videóüzenetben a Machine Headet válogatott közhelyekkel és figyelemreméltó megnyilvánulásokkal egyaránt, Scott Ian (Anthrax) zárszóként valóságos ünnepi beszédet tartott. A megjelenés sorrendjében ők voltak a születésnapi party hívatlan vedégei:

Lars Urlich és Robert Trujillo (Metallica)
Brian „Head” Welch és Jonathan Davis (Korn)
Kerry King (Slayer)
Shavo Odadjian (System Of A Down)
Chuck Billy (Testament)
Adam „Nergal” Darski (Behemoth)
Gary Holt (Exodus)
Lzzy Hale és Arejay Hale (Halestorm)
Trivium
Jamey Jasta
(Hatebreed)

D. Randall Blythe (Lamb Of God)
Dino Cazares (Fear Factory)
Chris Kael (Five Finger Death Punch)
Black Stone Cherry
Frédéric Leclercq
(Sinsaenum, Kreator, Amahiru)

Rod Smallwood (Iron Maiden-manager)
Will Putney (Fit For An Autopsy)
Rob Cavestany (Death Angel)
Repentance
Scott Ian
(Anthrax)

Megosztás