A napokban Chuck Billy mesélt a harminc évvel ezelőtti közös turnéról a Megadethtel és a Judas Priesttel, és egy kellemetlen élményről is szót ejtett.

Dave Mustaine Chuck Billy

Chuck Billy, a Testament frontembere Rob Flynn-nek, a Machine Head énekesének podcastjében felidézte azt az 1990-es amerikai turnét, ahol a Megadeth és a Judas Priest társaságában játszottak. Utóbbi headlinerként a most harmincéves ’Painkiller’ albumot népszerűsítette, míg a Testamentnek akkor jelent meg a negyedik albuma, a ’Souls Of Black’.

 

 

Chuck így mesélt Dave Mustaine szemétkedéséről: „Mivel ez egy nagy megmozdulás volt, elhatároztuk, több pénzt fektetünk bele. Vettünk egy jó nagy Voelker Rack dobcuccot, két nagy vásznat háttérdíszítésnek, hogy jól nézzen ki a színpad a fellépésünkkor. Készülődtünk az első bulira, épp felhúztuk a vásznat a helyére, amikor Dave Mustaine odajött és közölte, ezt bizony nem használhatjuk. Hát, már az elején gubancok voltak, nagyon berágtam, mert rohadt sok pénzt költöttünk rá. Ezeket a háttérvásznakat akkor kézzel festették, tizenöt-húszezer dolcsiba kerültek egyenként. Azért mentünk el arra a turnéra, hogy megmutassuk magunkat az arénákban, erre jött Dave és fitogtatta az erejét, hogy nem használhatjuk az új cuccokat. Az első héten megalázva éreztük magunkat, úgy játszottunk. Aztán a srácok a bandában elkezdték mondogatni nekem, hogy menjek, beszéljek Robbal, úgyis haverok vagyunk. Így bementem a Priest öltözőjébe, elmondtam neki, mennyit költöttünk erre az új cuccra, és Dave hogy emberkedett velünk. Rob fogta magát, odament a turnémenedzserhez, és megkérdezte, mit tud erről az ügyről, aki azt mondta, semmit. Erre mondta neki, biztosítsa nekünk, hogy a komplett cuccot feltegyük a színpadra azon az estén, így akkor már egy igazi bulit nyomtunk. Egyszer csak valaki megjelent a színpad oldalán… Mr. Mustaine! Állati pipa volt, de csak pislogott. Mi meg kinéztünk, hogy igen, kedves Dave, ez a helyzet. Akkor nagyot játszottunk.”

Ennek ellenére jó emlék számára ez a turné a Priesttel: „Mindig jöttek az öltözőnkbe és kérdezték, mire van szükségünk. Mi persze félénkek voltunk bármit is kérni, de ők tényleg ilyen emberek. Felmentek a színpadra és a dolgok maguktól történtek, mi pedig a turné többi részében már teljes show-t játszhattunk.”

Megosztás