Idén ősszel útjára kel a ‘Symphonic Metal Nights’ turné, mely 4 sokoldalú északi bandát hoz el Európába. A szimfonikus metál képviselői, a Sirenia, az Amberian Dawn, a Dark Sarah és a Rexoria szeptember 17-én érik el Budapestet, ahol a hazai szcéna két kiemelkedő alakja, a Meteora és a Mezmerized csatlakozik az estéhez.

Sirenia

A Barba Negrá-s állomás különlegessége, hogy akár 999 forintért lehet megnézni a 6 zenekart felvonultató programot. A szervezők célja, hogy lehetőségeikhez mérten minél több embernek tegyék elérhetővé az élő zenét. Az elmúlt időszakot tekintve már nem ismeretlen az újítás, miszerint regisztrációs jegy váltásával a belépés 19 óráig lehetséges, ezután a normál jegyár lép életbe. Azon rajongók, akik teljes árú jegyet vásárolnak, a tervezett hasonló, kedvezményes belépős rendezvények létrejöttét támogatják! A szervezők köszönik azoknak, akik részt vesznek ezek megvalósulásában.

 

 

Vissza a programra: jön a Morten Veland multihangszeres vezette norvég Sirenia, akik alig egy évvel ezelőtt a Dynazty előtt már bemutatkoztak a hazai közönségnek, a Tuomas Seppälä vezette finn Amberian Dawn, a Heidi Parviainen énekes által megálmodott finn Dark Sarah és az igazán melodikus heavy/power svéd Rexoria.
Hozzájuk társul be a budapesti Meteora, akik nemrég az olasz Temperance előtt léptek fel, és Király Anna csapata, a Mezmerized.

Sirenia 2020

A Sirenia tizenegyedik lemeze annyira friss, hogy a napokban került ki a Napalm Records sütőjéből. Az ’1977’ nevet viselő korong dalai mellett igazi klasszikusokkal érkezik a csapat szeptemberben.

Amberian Dawn

Az Amberian Dawn tavaly decemberben jelentette meg különleges, ’Take A Chance – A Metal Tribute To ABBA’ című lemezét, így a turnén természetesen ezen feldolgozások kapják majd a hangsúlyt, de az igazi Amberian Dawn-slágerekről sem feledkeznek majd meg.

Dark Sarah

A Dark Sarah 10 évnyi munkássága és 5 lemeze után bátran kijelentheti, hogy Európában és az USA-ban is nagy népszerűségre tett szert, így eljött az idő, hogy végre Magyarországon is fellépjen! Ne hagyd ki a csapat első budapesti koncertjét!

Rexoria

A Rexoria legutóbbi lemeze februárban jelent meg, ráadásul az ’Imperial Dawn’ mixelését a Within Temptationből ismert Stefan Helleblad végezte. A Frida Ohlin frontlány vezette csapat energikus bulija mindenképpen kötelező darab a stílus kedvelői számára.

Meteora

Ha azt mondjuk, hazai szimfonikus metál szcéna, akkor mindenképpen említésre méltó a Meteora. A budapesti csapat ráadásul nemrégiben óriási lehetőséget kapott, az egyik dalukban a Lord Of The Lostból ismert Chris Harms közreműködött.

Mezmerized

Energikus, súlyos, modern. A Király Anna vezette Mezmerized végre hazai pályán is bemutatkozik! Náluk az Amaranthe-ból 2022-ben kivált Henrik “GG6” Englund vendégszerepelt az egyik dalban. Éld át te is az ellentétek találkozását!

A H-Music, a Rock1, a Barba Negra és az RTN Touring bemutatja:
Symphonic Metal Nights Tour 2023
Sirenia, Amberian Dawn, Dark Sarah, Rexoria, Meteora, Mezmerized
Budapest, Barba Negra, 2023.09.17. vasárnap, 17 óra

Jegyek a Rock1 rendszerében vásárolhatók, további információk az esemény Facebook-oldalán!
999 Ft – regisztrációs jegy – regisztrációs jeggyel belépés a rendezvény napján 19 óráig (limitált)
4999 Ft – normál elővétel
6999 Ft – helyszíni jegyár

Symphonic Metal Nights

Megosztás