Nem is lehetett volna jobb előzenekart választani Bruce Dickinson elé, mint a divideD, melyben Jósa Tamás, az Iron Maidnem énekese a frontember.

divideD

A divideD magja – a 2017-es ‘Modulus’ lemezt készítő 4 srác – korábban Chemical Wedding néven éppen Bruce Dickinson munkássága előtt tisztelgett, később frontemberük, Jósa Tamás az Iron Maidnem nevű Iron Maiden tribute banda tagja lett. Persze most saját zenéjükkel fognak szórakoztatni minket. „Valamikor 2011 környékén kezdtünk el egy zenekarban együtt játszani ezekkel a fiatalemberekkel Bruce Dickinson munkásságára összpontosítva. Nagyon jó kis időszak volt, 2013-ban például az akkor nagykorúvá érett Iron Maidnemnek nyitottunk a Club202-ben. Sajnos a Chemical Weddinget megette a rozsda, néha évente eljátszunk a gondolattal, hogy nyomunk egy bulit, de azt kevesen tudják, hogy innen indult az azóta két lemezt és megannyi remek évet megélt divideD zenekar. Így amikor landolt nálunk a felkérés, mi azonnal igent mondtunk, tehát mi nyitunk június elsején Dickinsonnak a Barbában. Csípjetek meg! Körbeértünk, és én már csak azon fogok agyalni, hogy ha összefutok a backstage-ben azzal az emberrel, aki 14 éves korom óta meghatározza a zenei ízlésemet, akkor vajon mit fogok mondani… Vagy tudok-e majd mondani bármit, esetleg neandervölgyi torokhangokhoz hasonló gesztusokkal kérek majd egy firkát a 84-es jugó ‘Powerslave’ bakelitemre…” – mondta megilletődötten az énekes.

 

 

Bruce Dickinson június 1-jén lép fel a Barba Negrában, hogy bemutassa jól sikerült idei lemezét, a ‘The Mandrake Project’-et, a Roy Z-vel készült korábbiakról mazsolázott válogatás társaságában. Előttük pedig az azóta Gellér Tomi csatlakozásával öttagúvá vált divideD melegít, akiknek a Covid alatt, nézők nélkül készült koncertjével igyekszünk kedvet csinálni, hogy korán érkezzetek.

Jegyek a Live Nation és a Rock 1 oldalain kaphatók rendszerhasználati és tranzakciós díjakkal együtt 18 500 Ft-ért, további infók az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás