Az új Whitesnake-basszusgitáros Tanya O’Callaghan azt mondta, nem azért kapta meg a munkát, mert nő.

Whitesnake

Múlt hónapban Tanya O’Callaghan hivatalosan is a David Coverdale vezette formáció, a Whitesnake tagja lett basszusgitárosként, mint Michael Devin utódja. Egy új interjúban arról kérdezték, mit jelent számára, hogy ő az első női zenész, aki a Whitesnake tagja lett, mire ő: „Azt hiszem, szerencsére manapság egyre több kiemelkedő női zenész van általában a zenész szakmában, ami nagyszerű dolog. Nyilvánvaló, hogy még most sincs elég. Számomra ez mindig is a normalizációról szólt. Nem akarom, hogy ez felsőbbrendűségi kérdés legyen, hogy férfi kontra nő, mert szerintem az normális, hogy egyre több női zenész van a zenekarokban. Az emberek hajlamosak rácuppanni, hogy »Ó, Istenem! Egy női zenész.« Szerintem meg egy basszusgitáros. A fellépést a saját érdemeid alapján kapod meg, nem azért, mert nő vagy. Azt mondják: »Ez elég király, pedig történetesen nő az illető.« Fenomenális karrier áll mögöttem, én már bizonyítottam.”

 

 

„A Whitesnake bejelentése után azonnal felrobbant a postaládám a szülők leveleitől, akik azt írták: »Ó, Istenem! Alig várom, hogy elhozzam a lányomat a fellépésre, és megmutassam neki, hogy bármit elérhet!«, és szerintem ez csodálatos és aranyos is egyben – tette hozzá O’Callaghan. – De azt hiszem, legvégül minden arra vezethető vissza, hogy normalizáljuk ezt az állapotot, és ne csináljunk belőle nagy ügyet. Mert az emberek hajlamosak arra koncentrálni, hogy milyen érzés nőként basszusgitárosnak lenni. Nos, szerintem ugyanolyan, mint egy férfinek.”

Tanya év elején közzétett egy összefoglalót a közelmúltbeli zenei megmozdulásaiból, vannak ám ismerős arcok bőven a videóban!

Megosztás