A Genesis egykori gitárosának, Steve Hackettnek önéletrajzi ihletésű konceptalbumáról a Wherever You Are kapott videót, amely arról szól, hogy a szerelem még a halált is túlélheti.

Steve Hackett

Steve Hackett február 16-án ’The Circus And The Nightwhale’ címmel új konceptalbummal jelentkezik, az önéletrajzi ihletésű anyagot egy elképzelt történetben mutatja be. A lemezen a következő művészek vendégszerepelnek: Roger King (billentyűs hangszerek), Rob Townsend (szaxofon), Jonas Reingold (basszusgitár), Nad Sylvan (ének), Craig Blundell (dob), Amanda Lehmann (ének), Nick D’Virgilio (dob), Hugo Degenhardt (dob), Benedict Fenner (billentyűs hangszerek), Malik Mansurov (tar) és John Hackett (fuvola).
A People Of The Smoke után érkezett a második kislemez, a Wherever You Are, amelyről így mesélt a gitáros: „Ez a dal a diadalmaskodó szerelem dala, amely széttöri a fizikai világ láncait. A fény eltörli a sötétséget. Egy új világ nyílt meg a remény által, hogy egy ilyen erős szerelem még a halált is túlélheti. Még a Genesis The Musical Box című dalának végén lévő háromszólamú gitárharmónia is visszaköszön ebben a dalban.”
A ’The Circus And The Nightwhale’ itthon előrendelhető CD-n, CD + Blu-ray lemezeket rejtő mediabookban, valamint fekete és piros színű vinylen.

 

 

Megosztás