Nick D’Virgilio, Neal Morse és Ross Jennings új projektet gründolt, amely 2022 tavaszán debütál ‘Troika’ című lemezével. Ross Jennings bandája, a Haken közben bejelentette, hogy hamarosan tiszteletét teszi az A38 Hajón.

Nick Neal Ross

A felvételek a lezárás alatt készültek, és a folyamat úgy indult, hogy Neal Morse írt néhány akusztikus dalt, amelyekről úgy gondolta, hogy erős énekharmóniákkal még jobban fel lehetne ezeket dobni. Azt már tudta, hogy hangja milyen jól illeszkedik egykori Spock’s Beard-béli zenésztársához, a Big Big Train dobosához, Nick D’Virgilióhoz, aki azonnal igent is mondott a felkérésre. Egy harmadik emberen gondolkodva a két amerikai megkereste az Egyesült Királyságban zenélő Haken énekesét, Ross Jenningset, így lett teljes a trió. Mindhármuknak voltak olyan dalai, amelyeknek hasznára vált volna a háromszólamú harmonizálás, így egyesítették erőiket és egymás kompozícióihoz kreatívan hozzájárulva készítették el közös dalaikat.

 

 

Morse így nyilatkozott az együttműködésről: „Nagy öröm volt együtt dolgozni ezekkel a csodálatos előadókkal! Elég különös is volt egyben… Több hónapig dolgoztunk a dalokon egymástól távol, mire végre meghallottam, ahogy mindannyian egyszerre éneklünk. Amikor először feltoltam a keverőn a potmétereket, tudtam, hogy megtörtént a varázslat!” D’Virgilio hozzátette: „Több mint 30 éve ismerem Nealt és dolgozom vele, Rossnak és az általa készített zenének pedig már régóta nagy rajongója vagyok. Rögtön biztos voltam benne, hogy érdekes feladat lesz ebben a projektben részt venni, és nagyon igazam lett.” Jennings pedig így áradozott: „Amikor Neal felhívott, hogy legyek tagja ennek az alkotóbrigádnak, olyan volt, mintha egy imám meghallgatásra talált volna. Mint régi rajongójuk, évek óta énekeltem Neal és Nick dalait, így természetesnek éreztem, hogy a hangom jól illeszkedik majd az övékhez.”

Az egyszerűen csak hármójuk nevének összeadásából D’Virgilio, Morse & Jenningsnek elnevezett formáció az Inside Out Musicnál debütál ‘Troika’ című lemezével 2022 tavaszán.

Mindeközben Ross Jennings november 19-én adja ki szólóalbumát ‘A Shadow Of My Future Self’ címmel, melyről pénteken mutatta be a Feelings klipjét, a Haken pedig bejelentette 2022-es turnéjának első körét, melyben a budapesti A38 Hajó is szerepel február 12-i dátummal.

Haken 2022

Megosztás