Kijött az első kislemezdal az egykori Genesis-gitáros Steve Hackett önéletrajzi vonatkozású szólóalbumáról, amely egy fiú kalandjain keresztül enged bepillantást a művész életébe.

Steve Hackett február 16-án ’The Circus And The Nightwhale’ címmel új konceptalbummal jelentkezik, az önéletrajzi ihletésű anyagot egy elképzelt történetben mutatja be. A lemezen a következő művészek vendégszerepelnek: Roger King (billentyűs hangszerek), Rob Townsend (szaxofon), Jonas Reingold (basszusgitár), Nad Sylvan (ének), Craig Blundell (dob), Amanda Lehmann (ének), Nick D’Virgilio (dob), Hugo Degenhardt (dob), Benedict Fenner (billentyűs hangszerek), Malik Mansurov (tar) és John Hackett (fuvola).
A most bemutatott tételről a gitáros így mesélt: „A People Of The Smoke visszarepít minket az időben 1950-be, amikor a háború utáni London nyüzsgő életét a vonatok, gyárkémények és dohányosok füstje fojtogatta, én ebbe a világba születtem bele. Ez a dal indítja az albumot, amely követi az életutamat szó szerint és átvitt értelemben is.”
A ’The Circus And The Nightwhale’ már hazai forrásból is előrendelhető CD-n, valamint fekete és piros színű vinylen.

 

 

Megosztás