A Genesis egykori legendás gitárosa, Steve Hackett február 16-án ’The Circus And The Nightwhale’ címmel új konceptalbummal jelentkezik, ez alkalommal önéletrajzi ihletésű anyag született egy elképzelt történeten keresztül.

Steve Hackett úgy látszik, hogy egy pillanatra sem áll meg, a szeptemberben megjelent ’Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights: Live In Brighton’ után új stúdióalbumot jelentett be, amit az Inside Out Music ad ki február 16-án. A ’The Circus And The Nightwhale’ az első új zenét tartalmazó kiadványa a 2021-es ’Under A Mediterranean Sky‘ és a ’Surrender Of Silence’ óta. Az idei és tavalyi turnék szünetében a londoni Siren stúdióban készültek a felvételek Svédországból, Ausztriából, az Egyesült Államokból, Azerbajdzsánból és Dániából érkezett vendégszereplőkkel: Roger King (billentyűs hangszerek), Rob Townsend (szaxofon), Jonas Reingold (basszusgitár), Nad Sylvan (ének), Craig Blundell (dob), Amanda Lehmann (ének), Nick D’Virgilio (dob), Hugo Degenhardt (dob), Benedict Fenner (billentyűs hangszerek), Malik Mansurov (tar) és John Hackett (fuvola).
A ’The Circus And The Nightwhale’-ről így mesélt Steve Hackett: „Imádom ezt az albumot, olyan dolgokról szól, amiket már nagyon régóta szerettem volna elmondani. Olyan, mint egy csodálatos vándorút, amelynek az elején nyakig sárban gázolsz, de isteni élmény lesz a végére, hát lehet ennek ellenállni?”

 

 

‘The Circus And The Nightwhale’ dallista:

01. People Of The Smoke
02. These Passing Clouds
03. Taking You Down
04. Found And Lost
05. Enter The Ring
06. Get Me Out!
07. Ghost Moon And Living Love
08. Circo Inferno
09. Breakout
10. All At Sea
11. Into The Nightwhale
12. Wherever You Are
13. White Dove

Steve Hackett

Megosztás