Simon McBride interjút adott a Guitar Player Magazine-nek, ebből ragadtunk ki pár részletet. A gitáros tavaly került a Deep Purple-be Steve Morse helyére.

Arra, hogy érezte magát, amikor először színpadra állt a Deep Purple-lel, így válaszolt: „Kezdetben elég ideges voltam, amikor Ian Gillan oldalán ott álltam 10 000 ember előtt, de ez elmúlt. Jön egy egyszerű riff, hozzáadva a megfelelő tempót, Don beröffenti a Hammondot, Roger elkezdi dübörögtetni a basszusgitárt, egyszeriben minden a helyére kerül.”
A Smoke On The Waterről így vélekedett: „Sokan túlkomplikálják az alapriffet, felturbózzák mindenféle hanggal, ezáltal az egész elveszíti a lényeget. Egyszerűen kell játszani.”
Néhány dallal óvatosan kell bánnia, erről ezt gondolta: „A koncertprogramnak sok olyan pontja van, ahol lehetőségem nyílik valami új dologra. Sokan kérdezik, improvizálhatok-e a Purple-ben. A válasz igen, azonban akadnak olyan részek, amit ugyanúgy kell játszani, mint ahogy azt felvették a stúdióban. Ilyen Ritchie Blackmore szólója a Highway Starban.”
Simon hozzátette, tiszteletlenség lenne részéről túljátszani a dalokat, ugyanakkor már korábban is felfedte, megvolt a koncepciója, hogyan játssza ezeket: „Nem teheted meg, hogy teljesen mást játssz, ugyanakkor ne koppintsd Blackmore-t vagy Steve-et. Vedd alapul az ő koncepcióikat, és add hozzájuk a saját részedet.”

 

 

 

Megosztás