Miután Steve Morse a felesége betegsége miatt kihagyja a Deep Purple idei fellépéseit, Simon McBride ugrott be a hard rock matuzsálemek közé helyettesíteni őt.

Simon McBride a legesélyesebb helyettesnek tűnt, miután kiderült, hogy Steve Morse nem tud részt venni az idei Deep Purple-koncerteken. Benne van Don Airey szólóbandájában és Ian Gillan mellett is játszott az énekes szólófellépésein, tudja, hogyan kell játszani a Smoke On The Watert és a többi nagy slágert.
„Nagyon kényesek rá, hogyan kell játszani azt a dalt, – utalt egy minapi interjúban a gitáros a Smoke On The Waterre – vannak még tipikus Ritchie Blackmore-szólók, mint például a Highway Starban, amelyektől nem szabad eltérni. Azonban én nem másolom, se Blackmore-t, se Steve-et. Megvan a dalok koncepciója, és beleteszem a saját részemet.”
Steve Morse Simon McBride-ot világszínvonalú gitárosnak titulálta, ám Ritchie Blackmore-tól semmilyen dicsérő szó nem hangzott el. „Nagyszerű lenne, ha Ritchie is elismerően szólna rólam, de miért kellene ezen rugóznom? Joe Satriani nagyon megdicsért, ez nekem bőven elég, hiszen ő az én gyermekkori hősöm. Ez olyan, mint ha isten mondaná azt, hogy jó vagy!”
A Deep Purple-lel történő együttműködésről ezt mesélte: „Hát ki ne szeretne velük együtt zenélni? Még mindig kurva jók, ugyanakkor egy másik aspektusból azt tudom mondani, ez jót fog tenni a szólókarrieremnek. Jelenleg úgy néz ki, négyfelé élem az életem, ám az évek során remek zsonglőrré edződtem.”
Steve Morse-ról a következőket gondolja McBride: „Maximális tisztelet neki. Többé-kevésbé tisztában voltam azzal, hogy mi történik a bandában, és amikor márciusban szóltak nekem, egyértelművé vált Steve helyzete. Amolyan keserédes érzéseim támadtak, mert együttéreztem vele és a feleségével, ugyanakkor azt is gondoltam, hogy Jézusom, most a Deep Purple-lel játszok együtt, az én nevem is bekerül a történetükbe.”

 

 

Megosztás