A Deep Purple ma bejelentette, hogy családi okok miatt Steve Morse átmenetileg nem játszik a csapat koncertjein, de továbbra is a zenekar teljes jogú tagja marad. Simon McBride helyettesíti, ameddig szükséges.

Steve Morse Deep Purple

„Helló, mindenki!  Épp most adtunk néhány koncertet a zenekarral, miután évekig nem játszottunk élőben. Azonban drága feleségem, Janine jelenleg a rákkal küzd, és jelenleg annyi lehetséges komplikáció adódhat és annyira bizonytalan minden, hogy bármennyi időnk is van még hátra az életünkből, egyszerűen ott kell lennem vele. Nem hagyom ott a zenekart, remélem, hogy miután teljesen rendbe jön, újra csatlakozhatok a turnéhoz. Azonban nem valószínű, hogy a közeljövőben tengerentúli fellépést vállalnék. Egy világklasszis gitáros áll készen arra, hogy átvegye a szerepem az élő fellépéseken, neki biztosan mindenki örülni fog” – nyilatkozta Steve Morse, a zenekar többi tagja pedig így reagált: „Minden gondolatunkkal Janine-t támogatjuk a rák elleni harcban, és Steve-et is, aki a felesége mellett marad ebben a nagyon nehéz időszakban. De reméljük, hogy Steve még ebben az évben újra csatlakozhat hozzánk!”

 

 

A „tengerentúl” jelen esetben Európát jelenti, és a május 22-én induló turnét érinti – melyből Magyarország sajnos kimaradt –, lévén Steve Morse amerikai gitárosként csatlakozott az angol rockbandához. Simon McBride azonban nem ismeretlen a Deep Purple-rajongók előtt és neki sem ismeretlen a zenekar repertoárja, hiszen Don Airey és Ian Gillan szólókoncertjeinek is ő volt a turnégitárosa. „Mély megtiszteltetés számomra, hogy felkértek, helyettesítsem Steve-et, és hogy egy olyan ikonikus rockzenekarban játszhatok, mint a Deep Purple.  Csodálatos zenészek és csodálatos emberek valamennyien. Nagyon izgatott vagyok, hogy ilyen legendákkal léphetek színpadra és eljátszhatom azokat a közismert slágereket. De gondolatban Steve-vel és Janine-nel, valamint a családjukkal vagyok” – reagált az ír gitáros.

Megosztás