Újabb élő legenda koncertezik nálunk a jövő évi koncertszezonban, a Deep Purple július 16-án a Budapest Arénában lép fel, ez lesz a Mark IX magyarországi bemutatkozása a Steve Morse gitáros helyébe lépett Simon McBride-dal.

A Deep Purple a hard rock műfaj egyik úttörője, a Led Zeppelinnel és a Black Sabbathtal együtt a „70-es évek brit hard rock és heavy metal szentségtelen háromsága” néven is emlegették őket. A csapat számtalan rock- és metálzenekarra volt hatással, többek között a Metallica, a Judas Priest, a Queen, az Aerosmith, a Van Halen, az Alice In Chains, a Pantera, a Bon Jovi, a Rush, a Motörhead, a Def Leppard, valamint az Iron Maiden is őket nevezi meg legfőbb zenei inspirációként.
1975-ben a „világ leghangosabb bandája” címmel bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe az 1972-es londoni Rainbow Színházban tartott koncertjük alapján. A Deep Purple pályafutása során több mint 100 millió lemezt adott el, és 2016-ban beiktatták őket a Rock And Roll Hall Of Fame-be.
A világ egyik legkeményebben turnézó zenekara a világjárvány idején adta ki a 22. stúdióalbumát ’Turning To Crime címmel, és a nyáron lezajlott kényszerű gitároscsere után ismét útra keltek, hogy 50 év elteltével még mindig a lehető legjobb koncerteket adják rajongóiknak. “Mindig mindent beleadunk, amitől az egész banda jól érzi magát. Mindig is élveztük a zenélést és a hűséges közönség hihetetlen luxusát.”

 

 

A legendás csapat a legújabb show-jával július 16-án ismét látható lesz a Budapest Arénában, a koncertre jegyek november 25-én 10 órától kaphatók 17200 – 29200 Ft ársávban a Funcode-nál, ahol VIP-csomagok is vásárolhatók. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás