A civilben Phil Collins fiaként elhíresült dobos-énekes több mint húszéves zenei karrierje szeptemberben újabb állomáshoz érkezik.

Simon Collins

A 2013-ban hazánkban is megfordult Sound Of Contactból történő távozása után elkészítette negyedik szólóalbumát ’Becoming Human’ címmel, amely szeptember 4-én jön ki a Frontiers Musicnál. A lemez címadó dala jelent meg első előzetesként, amelyen közreműködik Kelly Avril Nordstrom (Sound Of Contact) gitáron, Gaz Williams basszusgitáron és Robin Boult (Fish) gitáron.

 

 

„Sok dalt Robinnal közösen írtunk, de Dave Kerzner és Kelly Avril Nordstrom a Sound Of Contactból is társszerző azokban a dalokban, amelyeket a tervezett második albumhoz gyűjtögettünk eredetileg. Büszke vagyok az új nótákra, amelyek a személyiségem fejlődéséről szólnak, az írásukkor a hangsúly nem azon volt, hogy ki vagyok, hanem hogy kivé válok az utam során. A zenében nem fogtuk vissza magunkat, igyekeztünk tiszta szívből jövő, őszinte dallamokat komponálni. Mélyen ott vagyok a dalokban, nagyon személyes ez nekem vagy bárkinek, aki élt már át félelmet, szerelmet, reményt, a szabadság örömét, elfogadást és megbocsátást. Az üzenet annak a megtalálása, hogy kik is vagyunk igazából és milyen a viszonyunk a világgal. Mi történik körülöttünk? Milyen igazság van az igazság mögött?”

A lemez olyan bonyolult területekkel is foglalkozik, mint a csillagászat, a kozmológia, a kvantumfizika, de a fókuszban mégiscsak olyan alapkérdések kitárgyalása van, mint a meghátrálás, az újjászületés, a felemelkedés és a halandóság.

„Sokat foglalkoztam ezekkel a dolgokkal, olyannyira, hogy az album készítését az életem kisebb önálló szakaszának tekintem. Egyes elméletek szerint az emberi lények lelkekké változnak át, de szerintem fordítva van, olyan spirituális lények vagyunk, akik megtanulnak emberré válni. Vajon általunk ismeri-e meg a világegyetem önmagát vagy a világegyetemen keresztül ismerjük-e meg önmagunkat? Úgy vélem, hogy mindkettőnek van értelme, de ezek különböznek.”

Simon Collins pszichoterápiaként írja le az albumot, és rámutat a spirituális kivetülések közötti szakadékra, amelyek segítenek kibogozni az érzelmeink bonyodalmait. „Megéltem már zűrzavaros időket, ezért most jó mélyre kellett ásnom, hogy megoldást találjak.”

„Az anyag a létezés értelmébe mélyen elmerülő, féktelen zenei utazás. A hangzás elektronikus és rock hatások fúziója, space-es lebegés keveredik ambient ötletekkel és poposan fogós dallamokkal, a végeredmény egy futurisztikus, progresszív lemez lett.”

A ’Becoming Human’ dallistája a következő:

01. Into The Fray
02. Becoming Human
03. The Universe Inside Of Me
04. Man Made Man
05. This Is The Time
06. Thoughts Become Matter
07. I Will Be Waiting
08. No Love
09. Living In Silence
10. 40 Years
11. So Real
12. Dead Ends

Simon Collins

 

Megosztás