Az amerikai hard rock banda, a Winger hetedik nagylemezéhez ért, melynek nemes egyszerűséggel a ‘Seven’ címet adták. (Úgy látszik ez most trend, az Extreme is ‘Six’ néven hozza ki hatodik lemezét.) Ennek első kislemezdala a Proud Desperado, melyet a slágergyáros Desmond Childdal közösen írtak.

Winger

A Frontiers Musicnál jelenik meg május 5-én a Winger hetedik albuma, a ‘Seven’. „Nagyon örültem, hogy felkértek az új Winger CD dizájnjának megtervezésére. Azzal kezdtem, hogy simán csak befejeztem az eredeti logó modernizálását, és a végére a borító a Winger több korszakát is magába foglalta. Nézd csak meg alaposan a hátteret! A ‘Karma’ albumról levettem a logót, és úgy alakítottam át a grafikát, mintha szénből vagy fekete kőből faragták volna ki. Azt hiszem, ez egységesítette igazán az egészet. Ugyanolyan izgatottan várom az új albumot, a ‘Seven’-t, mint ti, lehetőségem volt meghallgatni hármat a dalok közül, és imádom!” – osztotta meg Christopher Carroll fotós-grafikus az új lemez borítóját a hó elején.

 

 

John Roth gitáros pedig egy interjúban arról beszélt, hogy „Kip [Winger] és Reb [Beach] a zenekar fő dalszerzői, ők alkotják a magot. De ezen az albumon egy dalt közösen írtam Kippel. A Wingernél általában a zenei ötlettel kezdődik minden. Sokan a dalszövegekből és dallamokból indulva írják meg a nótát, nálam is egy dallam vagy egy szöveg a magja vagy kiindulópontja. De a Winger esetében ez egy riff, egy zenei ötlet. Emlékszem, amikor először komponáltam együtt Kippel a ‘Better Days Coming’ néhány dalát, nem demóztuk fel azokat. Ahogy írtuk, azonnal fel is vettük az aktuális számokat. Én csak néztem rá, hogy »honnan tudod, hogy itt akarsz még egy ütemet«, erre ő: »én csak… hallom, hogy hova akarok eljutni a szöveggel«. Tehát minden a zenével kezdődik a Wingernél, de miközben íródnak a dalok és születnek a riffek, a dallamok már Kip fejében vannak.”

Az elsőként bemutatott Proud Desperadót azonban Kip Winger és Reb Beach Desmond Childdal közösen írta. A slágergyáros olyan rockbandák dalainak megírásában segédkezett, mint a Bon Jovi (You Give Love A Bad Name, Livin’ On A Prayer, Born To Be My Baby), Aerosmith (Dude [Looks Like A Lady], Crazy), KISS (I Was Made For Loving You, Hide Your Heart), Alice Cooper (Poison, House Of Fire), Ratt (Lovin’ You’s A Dirty Job), FM (Bad Luck, Burning My Heart Down), sőt még Steve Vaijal is írt közös dalt (In My Dreams With You). A csapat felállása annyiban változott a legutóbbi album óta, hogy visszatért az eredeti billentyűs-ritmusgitáros, Paul Taylor, így ha kell, élőben akár három gitárral is nyomhatják a dalokat.

A ‘Seven’ dallistája:

01. Proud Desperado
02. Heaven’s Falling
03. Tears Of Blood
04. Resurrect Me
05. Voodoo Fire
06. Broken Glass
07. It’s Okay
08. Stick The Knife In And Twist
09. One Light To Burn
10. Do Or Die
11. Time Bomb
12. It All Comes Back Around

Winger - Seven

Megosztás