Az év egyik legjobban várt lemeze került napvilágra, amiben a svéd Sabaton újra visszanyúlt az első világháború hősies történeteihez. A Race To The Sea videójával ünnepelték az album kiadását.

Sabaton

Napvilágot látott a svéd Sabaton tizedik albuma, a ’The War To End All Wars’. A banda eltökélt szándéka az anyaggal, hogy új korszakot nyisson a banda egyébként is figyelemre méltó karrierjében.

 

 

„A legutóbbi albumunkkal, a ’The Great War’-ral csak a felszínt kapargattuk az első világháborúban lezajlott bátor és hősies tettek elmesélésével. A rajongók megkerestek minket és újabb csodálatos történeteket meséltek nekünk az első világháborúról, olyanokat, amikről egyikünk sem hallott korábban. Hihetetlen emberi történeteket, mint például amikor a brit és német katonák 1914 karácsonyán letették a fegyvert és egy estére békét kötöttek egymással ott, a harcmezőn. Meséltek a bátor katonákról, akik a »fehér háborúban« harcoltak az Alpokban, 3500 méteres magasságban, és halálra fagyott holttestüket a mai napig hó fedi. Ezek csodálatos történetek hétköznapi emberekről, akik hajlandóak voltak életüket adni valami náluk nagyobb dologért. Összepárosítani ezeket az igaz történeteket hangos, zúzós heavy metallal, második fejezetet adva a történelem egyik legijesztőbb és legfelszabadítóbb időszakáról szóló lemeznek? Miért ne készítettük volna el ezt az albumot?” – mondták az új lemezzel kapcsolatban.

A megjelenést megünnepelve a Sabaton egy videót is közzétett a negyedik kislemezhez, a Race To The Sea-hez. A dal arról a döntésről szól, amelyet Albert belga király hozott az első világháború alatt, hogy elárasztja az Yser folyó árterét, és a víz segítségével akadályozza meg, hogy egész Belgium német kézre kerüljön.

A lemez hazai kiadója, a H-Music egy különleges verziót jelentetett meg a lemezből, nagyon baráti áron, 1999 forintért, egy Sabaton-magazin jár mellé, melyben interjúk, a dalok történetét bemutató írások és a zenekar magyarországi koncerttörténelmét bemutató képgaléria található.

Az arénabuli sajnos elmaradt, de a héten hozták nyilvánosságra, hogy hazánk nemzeti ünnepén, augusztus 20-án lépnek fel a Barba Negrában.

Megosztás