Jövő márciusban ismét a Papp László Budapest Sportarénában fog háborúzni a svéd military power brigád, de az erőltetett menetbe belegyalogol egy kis mongol folk metal és néhány finn szörny is.

A Sabaton 2022 tavaszán újra háborús övezetté változtatja Európát, a színpadon megelevenednek az általuk megénekelt történelmi események, a 26 várost, 17 országot felölelő ’The Tour To End All Tours’ keretében egy hadosztályt hazánkba is vezényel Joakim Brodén. A 2020-as, Amaranthe-tal és Apocalypticával közös teltházas arénakoncert után március 13-án a Papp László Budapest Sportarénában lépnek fel a mongol folk metal kuriózum The HU és a 2006-os Eurovíziós Dalfesztivál-győztes finn Lordi szörnyeivel együtt.
„Túl régóta várunk már erre és ennél jobban nem is lehetnénk felpörögve! Mire ez a turné elindul, egy egész kincsesládányi új dalunk lesz, és persze a meglepetésekről se feledkezünk el, ne akard kihagyni ezt a turnét!
Az early bird jegyvásárlókat megjutalmazzuk, mindenki, aki július 9-én 17 óra előtt jegyet vált a Sabaton ‘The Tour To End All Tours’ valamelyik koncertjére, exkluzív hozzáférést kap a zenekar július 9-én 21 órakor kezdődő ‘Exitfest Headline Show‘-jának élő közvetítéséhez. Jobb, ha nem hagyjátok ki ezt a lehetőséget, hiszen ez a Sabaton első koncertje másfél év után!” – üzente Pär Sundström alapító-basszusgitáros.
A jegyértékesítés július 5-én reggel 10 órakor indul a Rock1 és a Funcode rendszerében.

 

 

A The HU igazi különlegesség, Mongóliából hozzák a folk metalt hazánkba, a 2019-es ’The Gereg’ című bemutatkozó nagylemezük hatalmas nemzetközi elismerést szerzett, a Yuve Yuve Yu daluk már a 80 milliós nézettséget közelíti YouTube-on, a Wolf Totem 55 millió fölött van. A folytatás éppen készül, még idén megjelenik a második nagylemezük, amit élőben hallhatunk az arénában.

A finn Lordi szörnyetegeit nemigen kell bemutatni, a shock rockerek 2006-ban azzal lepték meg a világot, hogy megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált. A horror témákat dallamos és könnyen befogadható heavy metal és hard rock köntösben tálaló zenekar extravagáns megjelenésével mindig különleges élményt jelent, legutóbbi nagylemezük, a ’Killection’ tavaly januárban jelent meg, idén októberben pedig nem kevesebb, mint 7 új nagylemezt terveznek kiadni. Hogy ez pontosan mit is jelent, azt április óta találgatják a rajongók, egyes források szerint egy fiktív válogatásalbum lesz, amely olyan dalokat tartalmaz, amelyeket a Lordi írt volna, ha a banda a ’70-es évek eleje és a ’90-es évek közepe között létezett volna.

Sabaton

Megosztás