Egy spanyol progresszív rock oldalon jelent meg a hír, miszerint Mike Portnoy átveszi Neil Peart helyét a Rushban, és a ’Permanent Waves’ album megjelenésének negyvenéves évfordulója alkalmából turnéra indulnak.

Mike Portnoy + Rush

A hír egy olyan napon – Día de los Santos Inocentes (Day of the Holy Innocents) – látott napvilágot decemberben, mely ugyanaz, mint az április elsejei bolondok napja sok országban. A cikk idézte Portnoyt is, aki azt mondta, hogy „Óriási öröm számomra, hogy csatlakozhatok hozzájuk, hiszen ők gyermekkori hőseim és részei kamaszkoromnak.”

 

 

Természetesen Mike Portnoyhoz is eljutott a tréfa – amit sokan komolyan vettek –, ő az Instagramon válaszolt: „Valami weboldal hozta le az álhírt, nagyon sokan elküldték nekem, még egy fake twitter posztot is kreáltak. Eszméletlen, de teljesen légből kapott. Amúgy az ötlet baromi jó! Örömmel beszállnék, ha ez igaz lenne.”

Portnoy hozzátette, valaki olyan kreálta a sztorit, aki nagyon szeretné, ha megvalósulna, de inkább azt javasolja, mindenki térjen vissza a valóságba. Azt viszont elismerte, fiatal korában Neil Peart volt számára az Isten. Ez a hír már korábban is felreppent, de Mike akkor is cáfolt.

Megosztás