A ’The Absoulte Universe’ nemcsak a digitális, de a fizikai példányok eladásában is népszerű lett, van olyan változat, amelyből már készül az utánnyomás. És született egy negyedik verzió is…

Transatlantic

Február 5-én jelent meg a Transatlantic ötödik nagylemeze, amely elődjeitől eltérően három különböző hosszúságú változatban került a lemezboltokba. A ’The Absolute Universe’ hatvanperces változatának gondozója Neal Morse volt, a kilencvenpercesé Roine Stolt, míg Mike Portnoy a kettőből vágott össze egy megközelítőleg százperces, 5.1 keverésű verziót, melyet Blu-ray lemezen adtak ki. A kiadványok népszerűsége töretlen a megjelenés óta, az amerikai Itunes Rock Albums listáján a második helyig ért fel a ’Forevermore’, a negyedikig pedig a ’Breath Of Life’ névre keresztelt változat. Persze a fizikai példányok is népszerűek voltak, már a megjelenés előtt elkelt minden példány a ’The Ultimate Edition’ néven futó díszdobozból, amelyben 5 LP-, 3 CD- és egy Blu-ray-lemezen kapott helyet mindhárom változat.

A zenekar és az Inside Out Music közös megegyezésének köszönhetően a boxban helyet kapó Blu-ray önállóan is – bár csak a webshop exkluzív kiadványaként – elérhető volt, de mára ez is teljesen elfogyott. A kiadó ezért úgy döntött, hogy a hatalmas érdeklődésre való tekintettel utánnyomást készítenek a Blu-ray változatból. Ezen a korongon 24 Bit / 48 kHz LPCM sztereo, LPCM 5.1 és DTS-HD Master Audio 5.1 hangzással érhető el a közel százperces ’The Absolute Universe’, amelyhez Christian Rios és Daniel Levy grafikusok készítettek egy külön háttéranimációt. Az utánnyomás március 26-ra készül el.

A fanatikusoknak, akiknek ez a három változat sem elég, Mike Portnoy készített egy negyedik variációt is: az ő webes boltjában digitális letöltésként és DVD-ként is elérhető lett a ’The Absolute Universe’ dobkamerás felvétele. Itt a teljes zenekari mix mellett különálló sávként csak a dob, valamint Portnoy énekszólamai is hallhatók, és persze egy fülhallgató mix is.

Mike Portnoy


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás