Már a harmadik dalt mutatta be második szólólemezéről Ronnie Atkins, a Pretty Maids énekese, ez pedig a ‘Make It Count’ lemez címadó dala.

Ronnie Atkins

Mióta megtudta, hogy hátralévő ideje véges, Ronnie Atkins hipersebességgel dolgozik, a ’One Shot’ után már a második szólólemeze készült el ‘Make It Count’ címmel, és annak is a harmadik dalához forgatott klipet. Az Unsung Heroes, valamint a Rising Tide után a címadó dal került sorra. Mintha megpróbálna előreszaladni a halál elől. És úgy tűnik, működik a dolog, a betegsége mintha megtorpant volna. És közben a dalszövegei is olyan örök igazságokra világítanak rá, melyet sokan csak későn ismernek fel. „Every little moment make it count, Every precious smile you see around, Every wishful dream that may come true. You gotta remember, Every traveled mile just make it count, Every day in life that your allowed, Every ray of light that shines on you.”

 

 

A Make It Count című dallal egy nagy álma is valóra vált: „Ez az egyik olyan dal, amely a készítése során némi változáson ment keresztül. Igazából balladának indul, aztán később valami egészen mássá alakul át. Annak ellenére, hogy az elmúlt 40 évben milyen műfajban tevékenykedtem, azt hiszem, nem titok, hogy nagy poprajongó is vagyok. Az egyik zenekar, amelyen a ’70-es években felnőttem, és amely mindig is nagy hatással volt rám, az az ABBA, és őszintén szólva, ha engem kérdezel, ők a zeneipar valaha élt legnagyobb dalszerzői. Szóval, amikor Chris Laney, a producerem felvetette a lehetőséget, hogy a legendás ABBA-gitáros, Lasse Wellander játsszon ebben a dalban, nem tudtam visszautasítani. Nagyszerű munkát végez, és megtiszteltetés számomra, hogy az egyik dalomban ő szerepel. Remélem, nektek is annyira tetszeni fog a nóta, mint nekem!”

Megosztás