A Quiet Riot gitárosa, Alex Grossi szerint „nagyon pozitív” volt a fogadtatása a bejelentésnek, hogy a zenekar a tervek szerint folytatja Frankie Banali dobos halála után is. A csapatban most Johnny Kelly (Danzig, Type O Negative) játszik, aki korábban is helyettesítette Banalit, mióta betegsége kiderült.

Quiet Riot

A ‘That Metal Interview With James’-nek nyilatkozva Alex Grossi azt mondta: „Mindent egybevetve, ami a barátokat és a családot, valamint a szakmában dolgozó embereket illeti, nagyon-nagyon pozitív volt a fogadtatás. Nyilvánvaló, hogy mindig lesznek olyan emberek a neten, akik szeretnek kötekedni. Amióta ebben a zenekarban vagyok, minden mozdulatomat kritizálták, arra jók ezek a weboldalak, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket. De összességében nagyon pozitív volt a fogadtatás, és nagyszerű ezt látni. Örülök, hogy folytatjuk az utat, amibe Frankie miatt vágtunk bele – ő is ezt akarta. és annak is, hogy sok barát és családtag került elő, hogy támogatásáról biztosítson.”

Frankie Banali augusztus 20-án hunyt el, miután 16 hónapon át harcolt a hasnyálmirigyrák ellen. A Quiet Riot megmaradt zenészei szerint „Frankie Banali kérése volt, hogy a banda folytassa, hogy életben tartsák a zenét és az örökséget.”

Chuck Wright basszusgitáros 1982 óta a Quiet Riot része, hol elment, hol visszajött, már a ‘Metal Health’ felvételein is szerepelt (ő basszusgitározott a Metal Health és a Don’t Wanna Let You Go című számokban). Grossi a zenekar utolsó felállásának tagja volt 2004-től 2007-ig, mielőtt Kevin DuBrow énekes elhunyt, Banali 2010-ben kérte fel, hogy térjen vissza a csapatba.

„Chuck majdnem 40 éve csinálja ezt a csiki-csukit – mondta Alex. – Lényegében a kezdetektől fogva itt volt, a ’Metal Health’ albumhoz is hozzájárult játékával. Az emberek érzékelik ezt, de nem szabad, hogy elfelejtsék. DuBrow és Frankie 2004-ben engem választottak gitárosnak a zenekarba. És Jizzy [Pearl] a lehető legközelebb állt Kevin stílusához, hiszen ő is a ’80-as évek Sunset Stripjéből érkezett – azok voltak a metál nagy napjai. Az volt az a színtér, amelynek kiépüléséhez a Quiet Riot nyilvánvalóan sokat tett hozzá. Szóval, ő is egy közülünk.”

„Nem úgy tervezték az embert, hogy örökké éljen, de az általunk létrehozott mű és művészet, valamint a zenei örökség mindig itt lesz.” – fejezte be a beszélgetést.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás