Úgy tűnik, jobb napokat remél a Pink Cream 69 régi-új kiadójától. Több mint 17 évvel a ‘Thunderdome’ albumuk megjelenése után újra a Steamhammer/SPV-hez szerződött David Readman és csapata. Az aláírás örömére fel is vették az 1997-es ‘Food For Thought’ lemezük egyik dalát, a Better Dayst akusztikus verzióban.

Pink Cream 69

A Pink Cream 69, a német zenei színtér egyik legismertebb és legrégebben működő hard rock zenekara aláírt a hannoveri kiadóhoz, a Steamhammer/SPV-hez. A David Readman (ének), Alfred Koffler (gitár), Marco Wriedt (gitár), Roman Beselt (basszusgitár) és Chris Schmidt (dob) alkotta kvintett jelenleg a következő stúdióalbum dalszerzési fázisánál tart. „Jelenleg az új anyagot rostáljuk és rendszerezzük. Körülbelül harminc kézzelfogható ötletünk van új számokra, amelyeket, mint mindig, most is alapos válogatásnak vetünk alá, hogy egy homogén albumot adhassunk ki” – mondta Alfred Koffler.

Az egyelőre cím nélküli új kiadvány felvétele a tervek szerint a következő hetekben kezdődik. Koffler reményei szerint a lemez 2021 decemberében áll majd készen a keverésre, és a tervek szerint az album jövő tavaszi érkezését egy videóklippel együtt megjelenő kislemezdal is megelőzi majd. A Pink Cream 69 korábbi basszusgitárosát, Dennis Wardot (Unisonic, Place Vendome, Gus G.) szerződtette hangmérnöknek, hogy keverje és maszterelje legújabb anyagukat. Egy kis bónuszként, köszönetként és ízelítőként a várható remek dolgokból, a zenekar újravette a Better Days című dalát akusztikus verzióban.

Ezzel a szerződéssel a Pink Cream 69 visszatért a Steamhammer/SPV kötelékébe, így jövőre – 18 évvel a 2004-es ‘Thunderdome’ című albumuk megjelenése után – újfent a német kiadónál jelenhet meg lemezük. Alfred Koffler lelkesen mesélte: „A ‘Thunderdome’ óta sem szűnt meg a kapcsolat a Steamhammer művészeti vezetőjével, Olly Hahnnal, aki akkoriban nagyszerű munkát végzett, ezért abszolút megbízunk az SPV-ben, és úgy érezzük, hogy jó kezekben vagyunk. Bízunk benne, hogy együttműködésünk ismét gyümölcsöző lesz!”
„A Pink Cream 69-ban az elmúlt harminc év egyik legerősebb és legkarizmatikusabb német hard rock zenekarát köszönthetjük újra a Steamhammer istállójában. Büszkén és boldogan várjuk az elkövetkező hónapokat, amelyek minden bizonnyal nagyon izgalmasak lesznek” – tette hozzá Olly Hahn.

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!