A happy metal feltalálója, a Freedom Call 1999-ben jelentette meg első lemezét. A 25 éves jubileumra a ‘Silver Romance’ című albummal rukkoltak elő, melyről már 2 dalt is bemutattak, és még 2 várható a megjelenés előtt.

Freedom Call

A germán happy metal zenekar, a Freedom Call ‘Silver Romance’ című új lemeze május 10-én jelenik meg. Az albumcím két szempontból is tökéletesen passzol: nemcsak a zenekar 25. évfordulójára utal – az énekes-gitáros és zenekaralapító Chris Bay „az ezüstlakodalmuk éveként” emlegette –, hanem a felvétel tartalmára is érvényes: „Az ezüstnek, mint nemesfémnek olyan tulajdonságokat tulajdonítanak, mint a tisztaság, a szabadság és a könnyedség – magyarázta Bay. – Az ezüstről azt is mondják, hogy erősíti az önbizalmat és a képzelőerőt. Ezek mind olyan tulajdonságok, amelyek a Freedom Callhoz is illenek, és amelyeket mind zeneileg, mind szövegileg beépítettünk az új anyagunkba.”

 

 

Chris Bay és zenésztársai, Lars Rettkowitz (gitár), Francesco Ferraro (basszusgitár) és a rövid magánéleti szünet után visszatért Ramy Ali (dob) több mint egy tucat új számot vettek fel, az eredmény a zenekar történetének eddigi legváltozatosabb és legszínesebb albuma. Bay és társai egy rövid májusi német turné után fesztiválkoncerteken népszerűsítik az új nagylemezt, hazai eseményekre még nem kaptak meghívást. Az In Quest Of Love és a címadó szerzemény klipje már nyilvános, felkészül a High Above és a Supernova. Fizikai formában előrendelhető már hazai forgalmazóknál is digi CD és 2 LP változatban, egyelőre tengerentúli árakon.

A ‘Silver Romance’ dallistája:

01. Silver Romance
02. Symphony Of Avalon
03. Supernova
04. Infinity
05. Out Of Space
06. Distant Horizon
07. In Quest Of Love
08. Blue Giant
09. Meteorite
10. Big Bang Universe
11. New Haven
12. High Above
13. Metal Generation

Freedom Call - Silver Romance

Megosztás