fbpx

A Légy valaki! az első előhírnöke a Nova Prospect egyelőre cím nélküli, készülőben lévő negyedik nagylemezének, egyben az első új dal a 2018-as előző lemez óta.

Nova Prospect

Az új dalhoz készített kisfilm a zenekar első, kvázi saját gyártású videóklipje, ugyanis azt Pintér Judith, a zenekar hivatalos koncertfotósa rendezte, rögzítette és vágta Koncz Gergely segítségével, aki a fényekért és a helyszínért felelt, közben másodkamerásként is közreműködött. A zenekar az ősz folyamán gőzerővel dolgozik tovább a negyedik nagylemez anyagán, melynek tervezett megjelenése 2021. év eleje. De addig is hamarosan egy, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött, a kecskeméti Hírös Agóra Művelődési Központban közönség nélkül rögzített, 4 dalos videófelvétel is várható.

Kiss József, gitáros: „Év elején kezdtük el a munkát az új dalokon, és a tavaszi vírushelyzet miatti koncertstopos időszak alatt jól fel is pörgött a folyamat, a zenei anyag túlnyomó része el is készült. Ez a dal született meg elsőként, és rögtön klipesélyesként számoltunk vele, mert mindenképp egy húzós dallal akartunk visszatérni. Néhány nyári bulin már élőben is leteszteltük, és nagyon jól működött, és a visszajelzések is csak megerősítettek abban, hogy jó választás lesz az új nagylemez előzeteseként kihozni.

J.: „A stúdiófelvételeket már a kezdetek óta magunknak készítjük, de valahogy mindig úgy éreztem, hogy vizuális megjelenésünket is a saját kezünkbe kellene venni, viszont ehhez egyikünk sem értett. Juci a koncertfotóival és a Túlélni című dalunkhoz készült koncertklippel már bizonyított, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy nekifogjunk egy teljes értékű klip elkészítéséhez. A végeredménnyel több mint elégedettek vagyunk, tehát mindenképpen ezen az úton megyünk majd tovább.”

Besnyő Gabriella, énekes: „Régi vágyam volt már, hogy a megszokott zenélős klipek után végre egy olyan sztoris videóval álljunk elő, ahol a történetnek mi vagyunk a szereplői, és nem csak háttérzenészkedünk (ha van egyáltalán ilyen fogalom). (nevet) De a fiúk erről hallani sem akartak, mondván, hogy ők nem tudnak színészkedni. (Mintha én tudnék…) Aztán jött Jucinak ez a zseniális ötlete, hogy ha tökig beöltözünk, talán nehezebb kiszúrni, hogy nem mi vagyunk a legnagyobb színművészek a világon. (nevet) És így már eggyel könnyebb volt rávenni a srácokat, hogy hangszer nélkül szerepeljenek néhány jelenetben. Azért be kell vallanom, hogy nem fesztelenül indultunk el a forgatás első napján, de végül állati jól éreztük magunkat. És végül már azt tárgyaltuk, hogy miért nem csináltunk már ilyet ezelőtt is. Pont a Covid-mizéria első hulláma után álltunk neki, és azt hiszem, az egész csapatnak nagyon jólesett ez a kis kaland. Régen ökörködtünk már ennyit együtt. Persze ehhez kellett az is, hogy Juci és Jocó a helyszínektől kezdve az utolsó géztekercsig mindent kitalált, elintézett és beszerzett. Nekünk, a többieknek már csak oda kellett mennünk és élvezkednünk. Eszméletlenül hálásak vagyunk Koncz Gerinek is, hogy egy csomó hasznos tanáccsal látott el bennünket a felvételek kapcsán. Ő tud a legprofesszionálisabban egy létra tetejéről fényezni.”

Nova Prospect

Pintér Judit, rendező: „Mint rendező, fontosnak tartottam a szöveget, amiből volt kezdeti, előzetes verzió is. Abban megfogott az »apám mindent elmesélt« szövegrészlet. Valószínű ez volt az egyik kiindulási pont is a képzeletemben. Nagyon szeretem a fikcionális filmeket/sorozatokat. Sok mostani film hagyott bennem nyomot, mint például a ’Dark’ című német sorozat. Ami alapötletként szolgált még a sztoris részekhez, az Gabó egyik víziója volt, melyet már rég meg szeretett volna valósítani, nevezetesen, hogy rohan, menekül valami elől. Majd ehhez képest megérkezett a végleges szöveg, amit nem befolyásoltam a már meglévő – csak is a fejemben élő – vázlatommal. Végül mégis minden tökéletesen passzolt a koncepciómmal, tudat alatt hatottam az alkotókra. (nevet)

J.: „A szöveget ezúttal is Bálint [Schautek Bálint – billentyűs hangszerek, sampler] írta, aki továbbra is zenekar teljes értékű tagja annak ellenére, hogy a koncerteken és zenekari fotókon nem látható velünk. A dalszöveg mondanivalója röviden úgy foglalható össze, hogy ne fogadj el semmit úgy, ahogy »konyhakészen« eléd tálalják,  kellő kíváncsisággal közelíts a világ dolgaihoz. Legyen saját véleményed, de mindig vizsgáld meg több szemszögből, és csakis azután alakítsd ki a saját álláspontodat!”


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás