Aki ismeri a Zorallt, az nem fog meglepődni legújabb házasításukon sem: az Iron Maiden klasszikusának, a Hallowed Be Thy Name-nek riffjeire éneklik az Omega slágerét!

Zorall

Már megjelent a Zorall legújabb nagylemeze, amely egyben az első Koroknai Árpád (Kori, ex-Omen, ex-P.Box) énekessel a fronton. A ’Fémforgácsok’ nagylemez 11 dalt tartalmaz, a megszokott, jól ismert zorallos ötvözetek mellett ezúttal három saját szerzemény is helyet kapott, illetve Petőfi Sándor ’Füstbe ment terv’ című versének a megzenésítése. A ’Presszó Metalhoz’ hasonlóan ezt a lemezt is Závodi Gáborral rögzítették, a lemezborítót pedig Gróf Balázs készítette. A megjelenés előtt két teljes új dal jelent meg, a Viszkisként elhíresült Ambrus Attilával forgatott klipes Jég dupla whiskyvel, illetve a szöveges videóval kísért Ezüst eső.

A megjelenés apropójából pedig itt egy lemezelőzetes, melyben bele lehet hallgatni az album minden dalába:

A lemez megrendelhető a zenekar honlapján, hétfőtől a ReLay és InMedio hálózataiban is meg lehet vásárolni HammerWorld CD Specialként, illetve elérhető a lemez a MediaMarkt kínálatában is.

Barbaró Attila a friss lemezzel kapcsolatos munkáról: „Az előző lemez irányvonalát folytattuk, maradtunk a metálosabb hangzásnál! Korival nagy öröm volt együtt dolgozni, nagyon gördülékenyen és profin vette az akadályokat, hiszen néhány próba után már a stúdióban voltunk, a végeredmény pedig magáért beszél! Lassan 20 éves a Zorall, ez a lemez pedig most nagy kedvencem lett, a saját nóták közül a Szombat szakítsd szét a személyes kedvencem!”

Hangya a lemez felvételeiről és az énekesváltásról: „Ha jól számolom, ez a 12. album, és ennyit még egy lemezzel se dolgoztunk! Tavaly szeptemberben kezdtük a demót, idén januárban pedig a felvételeket. Februárban az akkori influenza, vagy már lehet a covid előfutáraként a teljes stúdiógárda lebetegedett, így márciusban tudtuk folytatni, tulajdonképpen Bence és Attila aznap írtak a stúdióból, hogy elkészültek, amikor bejelentették a koncertek és egyéb rendezvények szigorítását. Ezután csak távmunkában tudták csiszolgatni a lemezt. Júniusban Szendrey Zsolt bejelentette, hogy ezt a lendületet a jövőben nem bírja tovább. Az évi 100-150 fellépést, amit a Zorall zenekarral adunk, családja és egyéb munkái miatt nem tudja vállalni. Kérését tiszteletben tartottuk, viszont mi egy percig se szerettünk volna emiatt megállni, így castingot hirdettünk. Ekkor találtuk meg Koroknai Árpit, aki korban és zenei kvalitásban is stimmelt. Néhány próba és közös beszélgetés után már biztosak voltunk benne, hogy ő lesz a mi emberünk. Kb. két hét kemény gyakorlás után fel is tolta a lemezt a stúdióban. Őszinte leszek, ennyire még sosem voltam elégedett a végeredménnyel. Ráadásul végre olyan énekhanggal, amire titkon mindig is vágytam. Kori új kapukat nyitott a Zorall életében! Már alig várom, hogy elkezdjük a következő lemezt!”

Következő Zorall-koncertek:

Október 2. Debrecen, Roncsbár
Október 3. Kaposvár, Hang-Ár
Október 16. Szarvas, Zebra Club
Október 24. Budapest, Barba Negra (+Lord)
Október 30. Pécs, Pécsi Est
Október 31. Szekszárd, Szekszárdi Est
November 6. Tatabánya, Roxxy Music
November 7. Gyöngyös, Start Műhely
November 14. Szolnok
November 28. Dunaújváros, Kaptár Music Pub
December 3-6. Zorall – Junkies erdélyi túra
December 11. Győr, Dongó Live Music Hall
December 12. Komló
December 19. Hajdúszoboszló


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás