Egy friss interjúban beszélt elsőként arról a Nightwish főnöke, Tuomas Holopainen, hogy mit érzett akkor, amikor Marko Hietala bejelentette távozását a zenekarból.

Nightwish

Nagy visszhangja volt Marko Hietala váratlan távozásának a Nightwish fedélzetéről, ezt pedig elsőként a brit Metal Hammernek kommentálta Tuomas Holopainen zenekarvezető a napokban. „Húsz évig volt velünk, úgyhogy nagyon furcsa lesz nélküle. Amikor bejelentette távozását – tavaly decemberben egy e-mailben, amit mindannyiunknak elküldött –, akkor őszinte leszek, teljesen magam alatt voltam néhány napig, és majdnem biztos voltam abban, hogy ez jelenti a zenekar végét. Emlékszem, felhívtam a gitárosunkat, Empput és megkérdeztem, hogy fejezzük-e be, mert egyszerűen túl sok mindaz, ami velünk történik. Ő is azt mondta, hogy fejezzük be, mert szerinte nincs jövőnk. Azonban néhány nap múlva tartottunk egy megbeszélést a zenekarral, valamint a menedzsmenttel, és ekkor rájöttem, hogy a zene még mindig itt van, és ez a leglényegesebb része ennek az egésznek. Szeretnék dalokat írni és ezeket előadni a zenekarral, valamint még annyi mindent szeretnénk adni a világnak, hogy kell adnunk még egy esélyt ennek. Másrészt ez a nagyszerű utazás már huszonnégy éve tart, amit nem így kellene befejezni.”

 

 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a csapat május 28-29-én ad virtuális koncerteket ’An Evening With Nightwish In A Virtual World’ címmel, az új basszusgitáros személyéről pedig ez előtt rántja le a finn banda a leplet. „Néhány órával a virtuális koncert előtt leplezzük le a személyét – mondta Tuomas. – Ez szintén a nagy dráma része lesz. A basszusgitáros a ‘Human. :II: Nature’ turnéjának idején segíti ki a csapatot, majd ezután hozunk néhány döntést.”

Megosztás