November 10-én érkezik Nick D’Virgilio (Big Big Train), Neal Morse (The Neal Morse Band) és Ross Jennings (Haken) újabb közös lemeze, a ’Sophomore’. Az első kislemez már meg is érkezett, szóljon az Anywhere The Wind Blows!

DMJ

Nick D’Virgilio, Neal Morse és Ross JenningsSophomore’ címmel érkező albuma ugyanolyan elemekből épül fel, mint a debütáló anyaguk, a ’Troika’. Akusztikus gitár, háromszólamú énekharmóniák és fülbemászó dallamok, kalandozó zenei palettán. Második lemezükön tíz dal kap helyet, ezekből elsőként az Anywhere The Wind Blowst ismerhetjük meg. „Egy parton ültem egy akusztikus gitárral a kezemben és az óceán szele fújdogálta az arcom, és elkezdtem játszani a nyitó riffet. A dal többi része könnyen összeállt. Nagyon örülök, hogy Nicknek és Rossnak tetszett és fel akarták venni, mert azonnal rájuk gondoltam. A szabadság érzése, amit aznap éreztem… remélem, ez tölti el azoknak az embereknek a szívét, akik hallgatják a dalt! Mert ez egy jó érzés…” – jegyezte meg Neal Morse.

 

 

Az Inside Out Music webshopjában digipak CD-n (amin két bónuszdalt is találunk) és piros vinyllemezen lehet előjegyezni az újdonságot. Hazai kereskedésekben még nem találtuk nyomát.

’Sophomore’ dallista:

01. Hard To Be Easy
02. Linger At The Edge Of My Memory
03. Tiny Little Fires
04. Right Where You Should Be
05. The Weary One
06. Mama
07. I’m Not Afraid
08. Weighs Me Down
09. Walking On Water
10. Anywhere The Wind Blows
11. Right Where You Should Be (Alternatív verzió) (bónuszdal)
12. The Weary One (Alternatív verzió) (bónuszdal)

DMJ

Megosztás