Neal Morse az NMB-vel rövidesen egy koncertfelvétellel jelentkezik, de augusztusban egy ószövetségi történetet bemutató rockoperával rukkol elő. A Frontiers Music kiadásában érkező ’The Dreamer – Joseph: Part One’-on Steve Morse, Ted Leonard, Eric Gillette, Matt Smith és Jake Livgren is közreműködik.

Neal Morse

A 2019-es rockopera, a ’Jesus Christ The Exorcist’ után Neal Morse újabb bibliai témát feldolgozó művet készített, ami ’The Dreamer – Joseph: Part One’ címmel érkezik augusztus 11-én az olasz Frontiers Music kiadásában. Ezúttal egy ószövetségi történetet, József (a “színes szélesvásznú álomkabát”-os) történetét meséli el, természetesen progresszív rock köntösben. A főszereplőt maga Neal személyesíti meg, a többi karakterhez a következő énekeseket választotta: Ted Leonard (Spock’s Beard, Pattern-Seeking Animals), Matt Smith (Theocracy), Talon David, Jake Livgren (Proto-Kaw) és Wil Morse, a zene megszólaltatásához pedig az alábbi hangszeresek csatlakoztak: Eric Gillette (NMB), Steve Morse (ex-Deep Purple, Steve Morse Band), Gabe Klein, Sam Hunter, Gideon Klein, Andre Madatian, Mark Leniger és Jim Hoke.

 

 

Neal így mesélt az új rockoperájáról: „Azt kell mondanom, rendkívül elégedett vagyok azzal, ahogy ez az album létrejött! Mint sok kreatív vállalkozásnál, itt is voltak olyan időszakok közben, amikor az ember elkezdett azon tűnődni, hogy vajon összejön-e a végén, de úgy érzem, hogy remekül sikerült, sőt felülmúlja az elvárásaimat! A vendégénekesek fantasztikusak, a vonós hangszerelés pedig rendkívüli! Jerry Guidroz kivételes munkát végzett a keverésnél, izgatott vagyok, hogy megoszthatom ezt az albumot mindannyiótokkal! Most pedig essünk neki a második résznek…”

A bejelentést az olasz kiadó annyival egészítette ki, hogy augusztus 11-én a streaming platformokon és CD-n válik elérhetővé az újdonság, a dupla vinyl csak szeptember 15-én kerülhet a lemezboltokba, előzetesként pedig megismerhetjük a Like A Wall című dalt. 2024-ben jön a folytatás!

’The Dreamer – Joseph: Part One’ dallista:

01. Overture
02. Prologue / Before The World Was
03. A Million Miles Away
04. Burns Like A Wheel
05. Liar, Liar
06. The Pit
07. Like A Wall
08. Gold Dust City
09. Slave Boy
10. Out Of Sight, Out Of Mind
11. Wait On You
12. I Will Wait On The Lord
13. Overture Reprise
14. Ultraviolet Dreams
15. Heaven In Charge Of Hell (Eat ‘Em And Smile)
16. Why Have You Forsaken Me?

Neal Morse

Megosztás