Júniusban új szólólemezzel jelentkezik Nick D’Virgilio. A szóban forgó albumról egy dal, a Where’s The Passion már meg is hallgatható.

Nick D’Virgilio

Spock’s Beard egykori és a Big Big Train jelenlegi dobosa, Nick D’Virgilio lassan két évtizde jelentkezett első szólólemezével. A többhangszeres és kiváló énekes második szólólemeze június 26-án jelenik meg ’Invisible’ címmel.

 

 

Nick így mesélt új lemezéről: „Ez a dalcsokor egy ember történetét dolgozza fel, aki boldogtalan amiatt, ahogy alakult az élete. Végül eldönti, hogy megteszi azt a bizonyos félelmetes lépést, és mindent hátrahagy. Így végül megtalálhatja élete értelmét. A karrierem alatt a világ számos pontján megfordultam. Újra és újra eszembe jutott az a szó, hogy invisible, és azokra az emberekre gondoltam, akiknek a legkeményebb munkájuk van a Földön, vagy épp nincsen munkájuk. Ők azok, akiket mi csak tudomásul veszünk, hogy vannak, de nélkülük a mi életünk nem volna ugyanolyan. Amikor szövegeket és dalötleteket gyűjtöttem, nem gondoltam volna, hogy ebben a témában fogok anyagot találni.”

Az első ízelítő a lemezről már meg is érkezett a Where’s The Passion című dal képében, melyhez a videót Christian Rios rendezte. A felvételeket a Sweetwater Studios és a legendás Abbey Road Studios falai között készítették, ahol egy teljes vonós- és fúvósegyüttes is volt. A lemezen olyan sztárokat hallhatunk, mint Paul Gilbert (Mr. Big, Racer X), Rick Nielsen (Cheap Trick), Carl Verheyen (Supertramp), Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel), Jonas Reingold (The Flower Kings, Steve Hackett), Jordan Rudess (Dream Theater) és Jem Godfrey (Frost*).

Nick azt is elmesélte, hogy ez nem egy tipikus dobos lemez, ugyanis az ‘Invisible’ inkább egy rockalbum, melyen musicales hatások is megjelennek. Nick hivatalos honlapján elindult az előrendelés (ITT), ahol CD és vinyl lemezeket, valamint posztereket is találunk.

’Invisible’ dallista:

01. Prelude
02. Invisible
03. Turn Your Life Around
04. I’m Gone
05. Money (That’s What I Want)
06. Waiting For No One
07. Snake Oil Salesman
08. Where’s The Passion
09. Mercy
10. Overcome
11. In My Bones
12. Wrong Place, Wrong Time
13. Not My Time To Say Goodbye
14. I Know The Way

Nick D’Virgilio

Megosztás