Új dallal jelentkezett a Mohikán zenekar, a Valóra vált című nóta az eddig megszokott mohikános hangzástól és szövegvilágtól eltérőnek tűnhet, a klipje a GrundRecordsnál debütált.

MOHIKÁN

A változás okairól, valamint a zenekar terveiről a frontember Nagy Tibor beszélt:
A Mohikán mindig is egy alkotóműhely volt, ahol közösen vettünk részt valamennyi alkotási fázisban. Eddig a dallamok túlnyomó többségét, a szövegeket pedig teljes mértékben én írtam. Ezek voltak azok a dalok, amik eddig meghatározták a zenekar irányát. Földes Máté barátunk, aki gitározik és zongorázik, eddig is hozott dallamokat, de most a szöveget is ő írta hozzájuk. Azt gondolom, hogy ez egy jó dolog, hiszen szélesíti a zenekar gondolatvilági és zenei mozgásterét. Én már csak morogni tudok – mondja nevetve a frontember.Ugyanakkor mi azt valljuk, hogy bármilyen dal, amit megírunk és eljátszunk, az valódi Mohikán-dal. Sohasem aggattunk magunkra stílusbeli jelzőket. Talán ha mindenképpen meg kellene nevezni, akkor beat-rock. Abba nagyon sok minden belefér. Egyébként mi nem érezzük úgy, hogy ez a dal kilógna az eddigiek sorából. A klip képi világa ismét az Epic Film műve, a hangban pedig Somogyi Zsigmond segített be, de újra együtt dolgozhattunk a Hang Art stúdióval is, így a végeredmény Károly Tamás fülét dicséri. Ez a nyár – felocsúdva az előző évek rémálmából – koncertezéssel telt, sok helyen jártunk, ami hozott némi változást az életünkbe. Sok helyen nyilatkoztuk már, hogy a Mohikán a Republic zenekar egyfajta vadhajtása, nem lehet nem észrevenni bizonyos párhuzamokat.  Ebből alakult ki aztán teljesen természetes módon, hogy a szervezők egyre határozottabb kérésére és a közönség nagy tetszésére egyre több Republic-dal került a műsorunkba. Ezt jövőre egy nagyon egységes műsorrá gyúrjuk össze, ezzel is tisztelegve Bódi László »Cipő« emléke előtt, halálának tizedik évében. Természetesen a Mohikán-dalok se maradnak ki a repertoárból. Izgalmas évünk lesz, ha az élet nem húzza keresztbe. Jelen pillanatban nem tervezünk teljes lemeznyi anyagot. Ahogy születnek a dalok, úgy készülnek el és kerülnek nyilvánosság elé. Az elmúlt hónapokban nem az alkotáson volt a hangsúly, hanem a szervezésen, koncertezésen, ha drámai akarok lenni, akkor azt mondom, hogy az életben maradáson. Nehéz időszak áll mögöttünk. Meg előttünk is…”

 

 

A csapat tehát tovább alkot és koncertezik Sivák Zsolt (gitár), Földes Máté (gitár, billentyűs hangszerek), Paróczai Attila (basszusgitár) és Nagy Tibor (ének) felállásban. A dobok mögött az alapító dobos Nagy Gergő kiválása óta Csintalan György és Nagy László (Kormorán) ülnek.

Megosztás