Pusztít a koronavírus a zenében is. Sorra mondják le a zenekarok a fellépéseket. A Michael Schenker Fest például a márciusi japán turnéját mondta le, pedig speciális kétnapos programmal és vendégzenészekkel készültek rá. Valószínűleg Blu-ray felvételt is terveztek az MSG 40. évfordulóját megünneplő dupla koncertekből.

Michael Schenker Fest – Ők is lemondták a japán turnét

Egy hete még vidáman jelentkezett be a brightoni próbateremből Michael Schenker, és invitálta a rajongókat „az eddigi legnagyobb” Michael Schenker Fest előadásra.

Valóban az eddigi legnagyobb show lett volna, hiszen a banda speciális, kétnapos programmal készült, városonként két egymás utáni napon, két különböző műsort adtak volna, hogy a legtöbb dalt mutassák be az elmúlt negyven év terméséből. A speciális programhoz vendégeket is hívtak: a négy MSF-énekes mellé az utolsó albumon vendégeskedő Ronnie Romerót ötödiknek, valamint az MSG sorait 1996 és 2000 között erősítő Barry Sparks basszusgitárost és az immár négy Schenker stúdióalbumon (1980, 2008, 2011, 2019) is közreműködő Simon Phillips dobost.

Schenker és a japánok kapcsolatát ismerve nem kizárt, hogy erről az egyszeri, megismételhetetlen előadásról videófelvételt is terveztek készíteni. Ám szerdán ők is visszakoztak: „Kedves rajongók! Nagy szomorúsággal kell lemondanunk a Michael Schenker Fest japán turnéját a koronavírus elterjedése miatt. A jegyek árát visszatérítik. Vigyázzatok magatokra, és elnézést, amiért csalódást okoztunk. Amint normalizálódik a helyzet, visszatérünk!”

Michael Schenker Group alapító énekese, Gary Barden is csalódottságát fejezte ki az elmaradt koncertek miatt: „Mit mondhatnék, mindenki olyan sokat tett Michael 40. évfordulós japán koncertjeiért és azon túl is, Doogie tartotta a frontot helyettünk, »messziről jött« énekesek helyett [Gary jelenleg Thaiföldön él, a másik három énekes meg amerikai – szerk.], Simon jött, látott és győzte a feladatokat, Chris, Bodo és Steve (nem fontossági sorrendben) mérföldeket utazott ezért. Imádom mindannyiukat, ez a sz.r erősebbé tett minket, különösen ebben a zord időjárásban, amely január-februárban Brightonban volt. Szeretnék köszönetet mondani a japán rajongóknak, amiért teltházassá tették a turnét, de a természet újból behúzott nekünk, embereknek egyet. Senki sem így akarta… Idővel, ha tisztul a kép, és a csillagok állása kedvező lesz, azonnal visszajövünk a különleges 40 éves évfordulós műsorunkkal. Köszönet a szeretetetekért és álljatok készen, hogy kiénekeljétek a lelketek, ha majd visszatérünk!

És egy utolsó külön köszönet Michael Schenkernek, aki emberfeletti teljesítményt nyújtott a próbák során, és olyan műsort akart nyújtani nektek, amelyet soha nem felejtetek el. Üdvözletünket küldjük nektek, és nyírjuk ki ezt a sz.rt, ami megváltoztatta a világunkat! Jómagam és családom nevében teljes szívemből kívánom, hogy vigyázzatok magatokra, tartsátok be a biztonsági óvintézkedéseket, mossatok kezet Donny [Don Airey játszotta fel az 1980-as lemezt – szerk.] Cry For The Nations billentyű intrójára, és akkor valamennyien biztonságban leszünk!

Jobban, mint ezen a boldog [email protected] születésnapon?
Üdvözlettel
Gary John Barden”

Sons Of Apollo az Európa-turnéját mondta le a koronavírus miatt, így elmarad többek között a március 25-i budapesti fellépésük is. A Myrath megtartotta nálunk a koncertjét, de az utána következő olasz bulikat visszamondták. Ám van jó oldala is a történetnek: a szlovákok az olasz Rhapsody Of Fire mára tervezett koncertjét mondták le, amire a Hammer Concerts lecsapott, így Zólyom helyett Tatabányán lép fel ma este a filmzene-metal társulat.

Megosztás