74 éves korában hunyt el a ‘Rocky Horror Picture Show’ motoros lázadójaként 1975-ben feltűnt, a zenei életbe 1977-es ‘Bat Out Of Hell’ lemezével berobbant és az I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That) előadásáért 1994-ben Grammy-díjat kapott Marvin Lee Aday, művésznevén Meat Loaf.

Meat Loaf 2022

Családja körében, otthon érte a halál Meat Loafot 74 éves korában. Az utóbbi időben visszavonult az élő fellépésektől, mióta 2016-ban összeesett a színpadon. Ám előtte igen termékeny életet élt, filmszerepeket vállalt, folyamatosan koncertezett, 12 stúdiólemezt készített, melyek közül a legsikeresebb a legelső, a Jim Steinman szerzeményei által fémjelzett ‘Bat Out of Hell’, melynek második és harmadik részét is elkészítették együtt, és a neves szerző – aki szintén nemrég hunyt el – az utolsó, 2016-os ‘Braver Than We Are’ albumára is visszatért hozzá. A ‘Bat Out Of Hell II’ lemeze legsikeresebb kislemezdalának, az I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)-nek előadásáért 1994-ben Grammy-díjat kapott. A ‘Rocky Horror Picture Show’ motoros lázadójaként tűnt fel, és ez az imidzs visszatérő motívumként megmaradt a lemezein is.

 

 

„Fájó szívvel tudatjuk veletek, hogy a felülmúlhatatlan Meat Loaf ma este elhunyt felesége, lányai, valamint közeli barátai körében. Csodálatos karrierje 6 évtizedet ölelt fel, melynek során több mint 100 millió albumot adott el világszerte, és több mint 65 filmben szerepelt, többek között a ‘Fight Club’, a ‘Focus’, a ‘Rocky Horror Picture Show’ és a ‘Wayne’s World’ címűekben. 1977-es lemeze, a ‘Bat Out of Hell’ továbbra is minden idők 10 legkelendőbb albuma között van. Tudjuk, hogy milyen sokat jelentett nektek, és őszintén értékeljük a szeretetet és a támogatást, amit kapunk tőletek ebben a nehéz időszakban. Szívből szóló, lelkünkbe hatoló üzenete így szól: Don’t ever stop rocking!” – így búcsúzott tőle családja a közösségi oldalán keresztül.

Megosztás