Újabb zenészt vesztettünk el. Mindig fájdalmas egy ember, egy művész halála, de különösen akkor, ha ilyen fiatalon hagy itt bennünket. Örs 29 éves volt.

Siklósi Örs - AWS

Zeffer András jelentette be elsőként a Facebookon, aki hasonló betegségben szenvedett, de túlélte, így mélységesen át tudta érezni a fiatal zenész küzdelmét. „Pályatársam és sorstársam tegnap feladta a harcot a leukémia ellen. Fiatal, kivételes tehetség, akivel pár hete még bizakodva beszélgettünk órákat, közös koncertet tervezve. Isten veled Örs! Őszinte részvétem szeretteinek, zenésztársainak.”

 

 

Az AWS nem sokkal később megerősítette a hírt: „Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk. Januárban tervezett kiállni elétek és a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek. Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nemcsak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is. Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt. Öleljük a családot, a barátokat és mindenkit, akinek akárcsak a dalain keresztül, de volt szerencséje megismerni Örsöt. Búcsúzunk tőled, barátunk, szerelmünk, testvérünk, fiunk, példaképünk, Örs, Te Csoda!”

Az AWS 2018-ban megnyerte ‘A Dal’ című műsort Viszlát nyár című zúzós nótájával, ennek alapján ők képviselték hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Örs megalakulása, 2006 óta volt frontembere a csapatnak.

Már tavaly bejelentette a zenekar, hogy énekesük betegsége miatt egy időre beszüntetik a koncerttevékenységüket, még a Raktárkoncerten is nélküle álltak színpadra, több vendég ugrott be az énekes helyett, de arra senki sem számított, hogy végleg itt hagyja őket. Örs utoljára tavaly novemberben jelentkezett be közösségi csatornáján: „Nyugi, egyre jobban vagyok, s hamarosan elmesélem, hogy mi történt velem…” Ehhez képest megdöbbentő volt most ez a váratlan bejelentés. Nyugodjon békében!

 

Megosztás