Önéletrajzi művében az Iron Maiden legendás gitárosa egészen új oldaláról mutatkozik be. Adrian gyerekként lett a pecázás szerelmese, amikor Kelet-London feltöltött bombatölcséreiben horgászott gőtékre és pikókra, majd apjával sügérekre lestek a Grand Union csatorna vízében.

Adrian Smith

Története azonban nem a szokványos módon folytatódott. Az ifjú, lelkes horgász minden idők egyik legsikeresebb heavy metal bandájának szólógitárosa lett, bejárta a világot és rajongók milliói előtt lépett fel. A lelke mélyén azonban megmaradt horgásznak. Bármerre járt, mindenhová magával vitte felszerelését, és a szabadnapjait a vízparton töltötte. Az évek során számtalan nagy halat fogott és elképesztő kalandokba keveredett. „A folyóparton mindig menedéket találtam, ha el akartam szökni a rockzenészekre nehezedő elvárások elől egy olyan banda tagjaként, amely az egész világot meghódította zenéjével. A pecázás azonban több ennél – elképesztően izgalmas tevékenység. A banda többi tagja szerint őrült vagyok, de ha elolvassák ezt a könyvet, talán jobban megértenek.”

 

 

Adrian Smith a heavy metal egyik legmeghatározóbb csapatának, a brit Iron Maidennek a szóló- és ritmusgitárosa – kisebb megszakítással – 1980 óta. Fő együttese mellett pár kisebb bandát is alapított (pl. Urchin, The Untouchables, Psycho Motel), és számos zenei projektben (ASAP, Primal Rock Rebellion, Smith/Kotzen) is részt vett/vesz. Apja hatására gyerekkora óta a horgászat megszállottja, amelynek az Iron Maiden világkörüli turnéi alatt – lehetősége szerint – hódolni is szokott. Pecás kalandjainak sokszor aktív résztvevője felesége, Nathalie is.

A kötet a Trubadúr Kiadó gondozásában jelent meg magyar nyelven, és a linkre kattintva rendelhető meg.

Megosztás